ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

Πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι τόσο σε ελληνικά νησιά όσο και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιδιωτικών πρακτόρων, Αντώνης Ορθοδόξου μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «τα ταξίδια το καλοκαίρι πήγαν αρκετά καλά με μία μικρή πτώση στα οργανωμένα, δηλαδή τα 7ήμερα και τα 8ήμερα που ο κόσμος πάει με λεωφορείο»

«Τα ταξιδιωτικά πακέτα στα ελληνικά νησιά πήγαν εξαιρετικά, ενώ τα μακρινά ταξίδια πήγαν και αυτά αρκετά καλά. Το μόνο που είχε λίγη πτώση ήταν τα οργανωμένα και αυτό οφείλεται στο ότι πλέον ο κόσμος έμαθε να κάνει τις διακοπές του μόνος του.  Να μην έχει, δηλαδή, προκαθορισμένο πρόγραμμα, να κινείται μόνος του και όχι με λεωφορείο σε group. Οι πιο νεαροί προτιμούν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο ή μία μοτοσικλέτα και να κάνουν από μόνοι τους κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τα νησιά που επέλεξαν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι με σειρά προτίμησης, σύμφωνα με τον κύριο Ορθοδόξου, αυτά ήταν «η Σκιάθος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη και η Σαντορίνη»

«Ένας από τους λόγους που προτίμησαν αυτά τα νησιά ήταν ότι είχε και απευθείας πτήσεις. Παρόλα αυτά πήγε εξαιρετικά και η Πάρος, ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου αν και εκεί πήγαιναν μέσω Αθηνών», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις χώρες του εξωτερικού, «οι ταξιδιώτες προτίμησαν για φέτος τη Σριλάνκα και την Κεντρική Ευρώπη όπως Ιταλία και Αυστρία»

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τις κρατήσεις Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

«Έχουμε αρκετές κρατήσεις για τα τριήμερα του Οκτώβρη κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες χώρες όπως Βουδαπέστη και Πράγα»

«Τον Σεπτέμβρη, επειδή ανοίγουν και τα σχολεία δεν έχει τόσες πολλές κρατήσεις για ταξίδια. Ο κόσμος δεν ταξιδεύει πολύ αυτόν τον μήνα», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Ακόμα ψάχνουν την «χρυσή τομή» για το πράσινο βέλος - Εκ νέου στη Βουλή το ζήτημα

• Λετυμπιώτης: Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα

• Φαράγγι της Σαμαριάς: Από τι πέθανε η 32χρονη τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

• Βανδάλισαν τα γραφεία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ - Ψάχνουν τους δράστες - Δείτε φωτογραφία

• Eurovision 2025: Η ΕΡΤ τα αλλάζει όλα - Θα αποφασίσει το κοινό για το τραγούδι



Η παύση Οδυσσέα: Η οργή της κοινωνίας  - «Είμαστε Βενεζουέλα» - Χάθηκε η τελευταία χαραμάδα ελπίδας κατά της διαφθοράς

Η παύση Οδυσσέα: Η οργή της κοινωνίας - «Είμαστε Βενεζουέλα» - Χάθηκε η τελευταία χαραμάδα ελπίδας κατά της διαφθοράς

Είμαστε ή όχι Βενεζουέλα τελικά;  Ένα ερώτημα το οποίο πλανάται πάνω από τον Κυπριακό ουρανό από χθες Τετάρτη, όπου το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο με μία απόφαση 209 σελίδων έπαυσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη κρίνοντάς τον ανίκανο και ακατάλληλο, να εκτελεί τα καθήκοντά του. Το ξέσπασμα της κοινωνίας ήταν άμεσο, με τα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν φωτιά, καταδικάζοντας την απόφαση, αλλά κυρίως το λεκτικό του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top