Ο γρίφος με το νούφαρο που θέλει σκέψη

Ο γρίφος με το νούφαρο που θέλει σκέψη

Υπάρχει ένα νούφαρο σε μια λίμνη το οποίο διπλασιάζεται σε μέγεθος κάθε μέρα που περνάει. Την εκατοστή μέρα, λοιπόν, έχει γεμίσει ολόκληρη η λίμνη.

Ποια μέρα το μέγεθος του νούφαρου κάλυπτε τη μισή λίμνη; Η απάντηση παρακάτω…

 

Λύση:
Αν το νούφαρο διπλασιάζεται κάθε μέρα, θα καλύψει τη λίμνη την παραμονή της μέρας που τον γεμίζει ολόκληρο. Καλύπτει, λοιπόν, τη μισή λίμνη την 99η μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE