ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

«United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

Έκκληση για ενότητα, ειρήνη και συμφιλίωση στέλνει και φέτος το «United by Pride», το οποίο διοργανώνεται σήμερα Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το «United by Pride» ξεκίνησε το 2022 με πρωτοβουλία του Queer Collective CY, και φέτος στηρίζεται από όλες τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις του νησιού, την Accept LGBTI Cyprus, την Αφρικανική LGBTIQ+ Κοινότητα Κύπρου, την LGBT Filipinas και τον Σύνδεσμο Queer Cyprus.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Queer Collective CY, Θεόδωρος Ιερωνυμίδης, δήλωσε πως «πιστεύουμε ότι το «United By Pride» πλέον έχει γίνει θεσμός. Βλέπουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο που θέλει να στηρίξει την εκδήλωση. Παράλληλα, αγκαλιάστηκε από όλες τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις της Κύπρου στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε μεταξύ μας και είμαστε όλοι ενωμένοι στον σκοπό του «United By Pride» που παραμένει πιστό στις αξίες του», σημείωσε ο Θεόδωρος Ιερωνυμίδης.

Ερωτηθείς ποιες είναι αυτές οι αξίες, ο ιδρυτής του Queer Collective CY τόνισε πως το «United By Pride» είναι κάτι περισσότερο από μια τοπική γιορτή. «Είναι μια δήλωση κατά των διακρίσεων και του διαχωρισμού. Η ειρήνη, η επανένωση και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί, ενωμένοι και ειρηνικά».

Πρόσθεσε πως αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα pride. «Όνειρό μας είναι ένα κοινό Pride σε ένα επανενωμένο νησί. Δεν θέλαμε όμως να καθίσουμε και να περιμένουμε, και για αυτό ξεκινήσαμε το ‘United By Pride’. Όχι μόνο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά και για την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την ένταξη όλων των κοινοτήτων και των μειονοτήτων σε έναν κοινό στόχο», τόνισε ο Θεόδωρος Ιερωνυμίδης.

Ερωτηθείς εάν εν έτει 2024 χρειάζεται να γίνονται ακόμη πορείες υπερηφάνειας (pride) απάντησε: «Ναι. Δυστυχώς βλέπουμε συνεχώς νέες ομοφοβικές επιθέσεις με πρόκληση σωματικής βλάβης, φραστικές επιθέσεις που προκαλούν φόβο, αλλά και νομοθεσίες που δεν προστατεύουν επαρκώς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις προκαταλήψεις».

Πληροφορίες για την πορεία

Ξεκινά με δύο παράλληλες πορείες στις 18:00. Η μία πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας στο Νότιο τμήμα της Λευκωσίας και η άλλη από το πάρκο Kuğulu στο Βόρειο τμήμα της Λευκωσίας. Και οι δύο πορείες θα συγκλίνουν στη νεκρή ζώνη του Λύδρα Πάλας (Ledra Palace) στις 19:00, συμβολίζοντας την ενότητα στη διαφορετικότητα.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με DJ sets και ζωντανές παραστάσεις μέχρι τις 23:00, παρουσιάζοντας ντόπιους και Κύπριους καλλιτέχνες και ερμηνευτές.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queer Collective (@queercollectivecy)

Σχετικά με το «United by Pride»

Το «United By Pride» είναι μια ανεξάρτητη, διακοινοτική εκδήλωση υπερηφάνειας στην Κύπρο, αφιερωμένη στην προώθηση της ενότητας, της ειρήνης και της συμμετοχικότητας. Αυτή η αυτοχρηματοδοτούμενη, καθοδηγούμενη από την κοινότητα εκδήλωση, που διανύει τον τρίτο χρόνο της, φέρνει κοντά ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα από διαφορετικές κοινότητες και μειονότητες σε ολόκληρη την Κύπρο, γιορτάζοντας τον πολυκοινοτικό και πολυπολιτισμικό ιστό του νησιού.

Ως η πρώτη εκδήλωση Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται σε έδαφος που ελέγχεται από τον ΟΗΕ και σε ζώνη κατάπαυσης του πυρός, το «United By Pride» συμβολίζει τη δέσμευση για την επανένωση και την κοινή επιδίωξη ενός ειρηνικού μέλλοντος για την Κύπρο. Στέκεται ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, του σεξισμού, του ετεροφυλοφιλίας, του φασισμού και του εθνικισμού, ενώ παράλληλα παρέχει μια πλατφόρμα για να λάμψουν τα τοπικά queer ταλέντα, αντικατοπτρίζοντας την πλούσια ποικιλομορφία της LGBTQIA+ κοινότητας του νησιού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του σχετικά με την δικαστική διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου, όποια και να είναι αυτή, θα είναι τελεσίδικη, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Το ThemaOnline βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει ζωντανά όλες οι εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top