Νηπιαγωγός από τη Λάρνακα: «Έθιμο με τρέξιμο γουρουνιού και όχι κακοποίηση – Στη μνήμη του Χατζηκωνσταντή»

Νηπιαγωγός από τη Λάρνακα: «Έθιμο με τρέξιμο γουρουνιού και όχι κακοποίηση – Στη μνήμη του Χατζηκωνσταντή»

Κατανάλωναν χοιρινό κρέας όλο το Πάσχα και τους πείραξε ένα έθιμο με κυνηγητό γουρουνιού…

Η Νηπιαγωγός από τη Λάρνακα που διοργάνωσε το παιχνίδι στο χωριό Κλαυδιά, μίλησε στο ThemaOnline, με αφορμή τις σε βάρος της κατηγορίες ότι δήθεν διοργάνωσε παιχνίδι με στόχο την κακοποίηση του γουρουνιού.

 «Για όνομα του Θεού. Αγαπάμε τα ζώα. Στόχος ήταν να τηρήσουμε το έθιμο» ανέφερε η εκπαιδευτικός αρχικά, για να προσθέσει: «Μικρά παιδιά κυνηγούσαν το γουρούνι, τηρώντας το έθιμο. Επειδή το ζώο ήταν λίγο μεγαλύτερο και γρήγορο κανένα παιδί δεν κατάφερε να το πιάσει. Πόσο μάλλον να το βασανίσει». Και συνέχισε, λέγοντας: «Στο τέλος ο γιος του ανθρώπου που μας πρόσφερε το γουρούνι για να τηρήσουμε το έθιμο το κράτησε με τέτοιο τρόπο ώστε να φωτογραφηθούν μαζί του τα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας σκοπός να ταλαιπωρήσουμε το ζώο».

Εξάλλου, σε γραπτή της δήλωση, σημειώνει τα ακόλουθα: «Εδώ και μια δεκαετία δεν έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις στο χωριό. Πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια καταναλώθηκαν 250 πίττες σουβλάκι με χοιρινό κρέας.

Έγιναν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια και μέσα σε αυτά το τρέξιμο του γουρουνιού, όχι η κακοποίηση.

Το γουρούνι δόθηκε εις μνήμη του πρόσφατα αποθανώντος νεαρού Χριστάκη Χατζηκωνσταντή, από την οικογένειά του. Το συγκεκριμένο έθιμο διεξάγεται σε πάρα πολλά χωριά εδώ και δεκαετίες».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.