Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν και ανέκοψαν σε κοντινή απόσταση, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 41χρονο και 45χρονο και οι δύο κάτοικοι Λεμεσού. Από περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν εντός του αυτοκινήτου, διάφορα οικοδομικά και ηλεκτρικά εργαλεία, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης.
Αφού πληροφορήθηκαν για τα αδικήματα που διέπρατταν, ο 45χρονος συνοδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά ανακόπηκε σε μικρή απόσταση από μέλος της Αστυνομίας. Ο 45χρονος φέρεται να αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και να κτύπησε τον αστυνομικό.
Τα δύο πιο πάνω πρόσωπα, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ από περαιτέρω εξετάσεις, ο 41χρονος φέρεται να διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακή Δημοκρατίας από το 2022.
Το μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάκωση στο αριστερό χέρι καθώς επίσης και κάκωση οσφύος. Του παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας για 5 ημέρες.
Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζουν τις εξετάσεις.