Τραμπ για την Ουκρανία: Δεν επηρεάζει άμεσα τις ζωές των Αμερικανών, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τραμπ για την Ουκρανία: Δεν επηρεάζει άμεσα τις ζωές των Αμερικανών, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην παραδοχή πως η σύγκρουση που εξελίσσεται στην Ουκρανία δεν απειλεί προς το παρόν τις ζωές των Αμερικανών, ωστόσο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «The Atlantic».

«Προσπαθώ να σώσω πολλές ζωές στον κόσμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση που δέχτηκε για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ξέρετε, η Ουκρανία και η Ρωσία... δεν είναι οι δικές μας ζωές, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ήταν στην εξουσία για ένα ακόμη έτος, ο κόσμος «θα κατέληγε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο... αυτό δεν θα συμβεί τώρα». Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Μάρτιο ότι ο Ζελένσκι «φλερτάρει με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.