ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ

Ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ

Σε διαδικασία επιλογής νέου επικεφαλής βρίσκεται η Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του γενικού γραμματέα Χασάν Νασράλα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Η πρώτη εμφάνιση ανώτερου ηγέτη της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Νασράλα έγινε σήμερα, όταν ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ναΐμ Κάσεμ έκανε δήλωση διάρκειας 19 λεπτών.

Ο Κάσεμ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια χερσαία εισβολή του Ισραήλ, ενώ ανέφερε ότι η οργάνωση θα επιλέξει τον διάδοχο του Νασράλα «με την πρώτη ευκαιρία».

Μέχρι στιγμής, λίγες πληροφορίες είναι γνωστές για τον Κάσεμ, που είναι υπαρχηγός της Χεζμπολάχ από το 1991.

Γεννημένος το 1953 στη συνοικία της Βηρυτού, Μπάστα Τάχτα, ο Κάσεμ έλκει την καταγωγή της από την Κφαρ Φίλα, στον κυρίως σιιτικό νότο του Λιβάνου. Είναι παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών.

Ο Κάσεμ άρχισε τον πολιτικό ακτιβισμό στο σιιτικό Κίνημα Αμάλ του Λιβάνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1974. Αποχώρησε από το Αμάλ το 1979 μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, η οποία διαμόρφωσε τις πολιτικές απόψεις πολλών νεαρών Λιβανέζων σιιτών ακτιβιστών.

Υπαρχηγός της οργάνωσης ορίστηκε από τον προκάτοχο του Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης, τον Αμπάς αλ-Μουσάουι, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση ισραηλινού ελικοπτέρου το 1992, και παρέμεινε στη θέση του όταν ανέλαβε τα ηνία της Χεζμπολάχ ο Νασράλα.

Το 1992 υπήρξε γενικός συντονιστής των προεκλογικών εκστρατειών της οργάνωσης από το 1992, οπότε και ξεκίνησε να συμμετέχει η Χεζμπολάχ.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Χεζμπολάχ παραχωρώντας πολλές συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διασυνοριακές συγκρούσεις με το Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, τον Ιούνιο, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι η απόφαση της Χεζμπολάχ δεν ήταν να επεκτείνει τον πόλεμο, αλλά ότι αν της επιβαλλόταν ο πόλεμος τότε θα πολεμούσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ακόμα ένα βίντεο από την επιχείρηση σύλληψης του ισοβίτη - Γυναίκα φώναζε «Θα πυροβολήσουν»

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας: «Άκομψος ο τρόπος της παύσης μου, δεν μου έδωσαν καν εξηγήσεις» - Βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top