Στο Βελιγράδι ο ΠτΔ: Στο τραπέζι οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ - Όσα θα συζητηθούν

Στο Βελιγράδι ο ΠτΔ: Στο τραπέζι οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ - Όσα θα συζητηθούν

Στο Βελιγράδι για επίσκεψη εργασίας βρίσκεται από χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων του στο εξωτερικό ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2026.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από την Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου κ. Δώρο Βενέζη και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Αντωνίου, έτυχε χθες βράδυ υποδοχής κατά την άφιξη του στο Βελιγράδι από τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Μάρκο Ντούριτς.

Σήμερα, στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς στο Παλάτι της Σερβίας. Τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί αποφασιστικά προς μια ουσιαστική στρατηγική αυτονομία, ενισχύοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, με θέμα τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE