Καπελάκια "Trump 2028" πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Ντόναλντ Τραμπ

Καπελάκια "Trump 2028" πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Ντόναλντ Τραμπ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ντόναλντ Τραμπ διαθέτει στο εξής κόκκινα καπελάκια που φέρουν την επιγραφή "Trump 2028", το έτος των επόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να συμμετάσχει.

Ένας από τους λογαριασμούς του Αμερικανού προέδρου στην πλατφόρμα Χ δημοσίευσε σήμερα μια φωτογραφία του γιου του 78χρονου προέδρου, του Έρικ Τραμπ, να φοράει το νέο καπελάκι.

Το νέο αξεσουάρ πωλείται αντί 50 ευρώ το κομμάτι, κι ενώ ομοβροντία κακών δημοσκοπήσεων δημοσιεύτηκαν ενόψει της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της δεύτερης θητείας του Τραμπ, ο οποίος θα τη γιορτάσει την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη βόρεια πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου έπεσε κατακόρυφα σε αρκετές δημοσκοπήσεις εταιριών εγνωσμένου κύρους, με τους Αμερικανούς να του δίνουν κακούς βαθμούς για τον τρόπο που διαχειρίζεται το κόστος ζωής και τη χαοτική πολιτική του για τους δασμούς.

 
Η 22η Τροπολογία του Συντάγματος προβλέπει ότι "κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί περισσότερες από δύο φορές στο προεδρικό αξίωμα".

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2017 έως το 2021, δεν σταματά ωστόσο να ξαναβάζει στο τραπέζι μια πιθανή τρίτη θητεία.

"Υπάρχουν μέθοδοι για να γίνει αυτό", είχε δηλώσει πρόσφατα ο Τραμπ, ο γηραιότερος που έχει ορκιστεί ποτέ αρχηγός κράτους.

Η άρση του ορίου των δύο θητειών προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος, με πλειοψηφία δύο τρίτων στο Κογκρέσο, σε μεγάλο βαθμό απρόσιτη για τους Ρεπουμπλικάνους, πριν την επικύρωση από τουλάχιστον 38 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, και εκεί επίσης εξαιρετικά απίθανο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE