ΚΥΠΡΟΣ

Πλούσια η προϊστορία και στο κύπελλο για τους «αιώνιους»

Πλούσια η προϊστορία και στο κύπελλο για τους «αιώνιους»

Η πρόκριση από το ντέρμπι «αιωνίων» πήρε για τα καλά «γαλαζοκίτρινο» χρώμα από τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης όπου το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε με 3-0 της Ομόνοιας.

Η προϊστορία σε αυτό το ζευγάρι μεταξύ των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της Κύπρου έχει πάντα το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανατρέξαμε σε όλες τις αναμετρήσεις που έδωσαν μεταξύ τους στο θεσμό του κυπέλλου. Οι δύο «αιώνιοι» για 19η φορά τίθενται αντιμέτωποι στο κύπελλο και το ΑΠΟΕΛ υπερτερεί αφού μετά 9 προκρίσεις και δύο κατακτήσεις τροπαίων, ενώ η Ομόνοια έχει έξι προκρίσεις και μια κατάκτηση κυπέλλου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο της.

1963-1964: Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο θεσμό του κυπέλλου. Με νίκη στον πρώτο αγώνα με 2-1 και ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό, το ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση, σε αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

1967-68:  Το ραντεβού αυτή τη φορά ήταν στη φάση των «16» και η πρόκριση πήγε και πάλι στο ΑΠΟΕΛ που κέρδισε στον μονό αγώνα με 1-0.

1968-69:  Ιστορικός αγώνας αφού ήταν ο πρώτος τελικός μεταξύ των δύο μεγάλων ομάδων του νησιού. Το καλό τρίτωσε για το ΑΠΟΕΛ που επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο.

1975-76:  Στα ημιτελικά τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε μονό αγώνα και το ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με 1-0.

1977-78:  Νέο ραντεβού και πάλι σε μονό αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και αυτή τη φορά να παίρνει την πρόκριση αφού επικράτησε με 2-0.

1980-81:  Τέθηκαν πολύ νωρίς αντιμέτωποι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι. Συγκεκριμένα αναμετρήθηκαν για τη φάση των «32» και για πρώτη φορά η πρόκριση πήρε πράσινο χρώμα, με την Ομόνοια να κερδίζει με 2-1.

1981-82:  Στα ημιτελικά τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες και την πρόκριση πήρε η Ομόνοια που επικράτησε με 1-0.

1984-85:  Σε διπλούς αγώνες αναμετρήθηκαν για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν με δύο νίκες 3-1 και 3-2.

1986-87:  Στη φάση των «16» συγκρούστηκαν οι δύο ομάδες. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 1-0 το ΑΠΟΕΛ, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα η Ομόνοια στον επαναληπτικό, όμως την πρόκριση πήραν οι «γαλαζοκίτρινοι».

1991-92:  Προκρίθηκε η Ομόνοια μέσα από τους διπλούς αγώνες που έγιναν για την προημιτελική φάση. Έληξε ισόπαλος 1-1 ο πρώτος αγώνας, επικράτησε στον επαναληπτικό η Ομόνοια με 3-2.

1994-95: Για τα ημιτελικά της διοργάνωσης αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες και το ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση με νίκη 2-0 στον πρώτο αγώνα και ισοπαλία 1-1 στη ρεβάνς.

1995-96: Πρόκριση για την Ομόνοια μέσα από τους αγώνες που έγιναν για την ημιτελική φάση. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη και στους δύο αγώνες με 2-1 και 2-0.  

1996-97: Τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης οι δύο μεγάλες ομάδες του τόπου. Το ΑΠΟΕΛ σήκωσε το τρόπαιο επικρατώντας με 2-0.

1998-99:  Στα προημιτελικά της διοργάνωσης κληρώθηκαν μαζί ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Τελείωσε ισόπαλος 2-2 ο πρώτος αγώνας και το ΑΠΟΕΛ πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση αφού επικράτησε με 3-0 στον επαναληπτικό.

1999-00: Έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι. Στον τελικό η Ομόνοια ήταν καλύτερη, επικράτησε με 4-2 και πήρε το τρόπαιο.

2005-06: Πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ μέσα από τους αγώνες της ημιτελικής φάσης. Ο πρώτος αγώνας τελείωσε ισόπαλος με το χορταστικό 3-3 και στη ρεβάνς οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 3-1.

2006-07: Αυτή τη φορά την πρόκριση πήρε η Ομόνοια. Ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης τελείωσε ισόπαλος 1-1 και στον επαναληπτικό οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1.

2007-08:  Πάλι στα ημιτελικά αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες. Η Ομόνοια κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 2-1 και το ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε τα δεδομένα με τη νίκη με 2-0 που πέτυχε στον επαναληπτικό. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top