Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία

Η διακονία του Πάπα Φραγκίσκου στην Εκκλησία υπήρξε ανιδιοτελής, συνετή και πεφωτισμένη, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος, στο συλλυπητήριό του μήνυμα προς το Βατικανό για την εκδημία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Μετά πολλής θλίψεως και άλγους ψυχής συμμετέχουμε στην οδύνη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, για την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πάπα κυρού Φραγκίσκου», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, τονίζοντας ότι «η διακονία του στην Εκκλησία υπήρξε ανιδιοτελής, συνετή και πεφωτισμένη».

Καταληκτικά, εκφράζει την ευχή «όπως ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος αναπαύσει εν Χώρα ζώντων τον αείμνηστο Πάπα και όπως αναδείξει άξιο συνεχιστή του πολυσχιδούς έργου του».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE