Ένα ιδιαίτερο τσούγκρισμα αυγών στην Λετονία

Ένα ιδιαίτερο τσούγκρισμα αυγών στην Λετονία

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών είναι ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα. Ωστόσο σε μερικές χώρες γίνεται κάπως διαφορετικά.

Όπως για παράδειγμα στη Λετονία. Τι ακριβώς κάνουν εκεί; Τα τσουγκρίζουν με μια μικρή παραλλαγή. Οι Λετονοί, λοιπόν, δένουν σε μια κλωστή τα ημιβρασμένα τους αυγά και τα τσουγκρίζουν από απόσταση κάνοντας το καθένα εκκρεμές.

Ο νικητής στο έθιμο είναι εκείνος ο οποίος θα καταφέρει να σπάσει το αυγό του αντιπάλου όπως και στο κανονικό έθιμο του τσουγκρίσματος αυγών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέες συσκέψεις την Τρίτη για τον αφθώδη πυρετό μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό

Νέες συσκέψεις την Τρίτη για τον αφθώδη πυρετό μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό

Νέα σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα για αξιολόγηση της κατάστασης γύρω από τον αφθώδη πυρετό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση με τις αγροτικές οργανώσεις για ενημέρωση και συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE