Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι: «Αγγίζει» το 95% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Λεμεσό – Πού κυμάνθηκαν φέτος οι τιμές
Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τα Καρναβάλια και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεμεσό.
Με αυτή τη νίκη Παφιακη ομάδα έφτασε τους 27 βαθμούς και έπιασε την ΑΕΛ (αγωνίζεται στις 18:00 με τον Ολυμπιακό). «Κολλημένοι» στους 38 οι γαλαζοκίτρινοι που έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από την Ανόρθωση και την κορυφή.
Δεν λέει να… συνέλθει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού για άλλη μια φορά δεν έκανε καλή εμφάνιση. Παρουσίασε πολλές αδυναμίες και τώρα έρχονται τα πολύ δύσκολα, καθώς έχει μπροστά, όλο ντέρμπι. «Ψυχωμένη» η ομάδα του Κάμερον Τόσακ, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και έμεινε «ζωντανή» για την εξάδα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βαλακάρι ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (57′, 68′) που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Δοκάρι στο 7′ για τον ΑΠΟΕΛ με Σάβιτς.
Ορεξάτοι μπήκαν οι γαλαζοκίτρινοι και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών για να ανοίξουν το σκορ. Στο 7′ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάβιτς έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρούντκο και να φεύγει έξω. Στο 9′ ο Γέφτοβιτς μπήκε στην περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό πλασέ που έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια.
Aν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, μετά από τις φάσεις των φιλοξενουμένων, δεν είχαμε την ανάλογη συνέχεια, και «χάλασε». Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν επειδή έγιναν πολλά λάθη και περισσότερο ημιτελείς προσπάθειες για γκολ σε ένα αργό τέμπο.
Όλα αυτά όμως, μέχρι το 40′ που «ξύπνησαν» οι δύο ομάδες. Σε εκείνο το λεπτό, ο Ιώαννου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Στο 41′ η Πάφος έχασε μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Καμπράλ έδωσε στον Βα ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.
Δύο λεπτά αργότερα, απείλησαν και πάλι οι γαλαζοκίτρινοι με τον Τάμαρι να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Ρούντκο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ στο 43′.
Έτσι το… άγονο 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού ο Ντε Βινσέντι έδωσε στον Τάμαρι στο 56′, ο οποίος αν έκανε καλύτερο κοντρόλ θα έβγαινε φάτσα με τον Ρούντκο, αλλά στην επόμενη φάση το… πλήρωσαν οι γαλαζοκίτρινοι με την Πάφο να βρίσκει αυτή τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Μιχαΐλοβιτς ανέτρεψε τον Καμπράλ και ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Βαλακάρι ανέλαβε την εκτέλεση και στο 57′ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Κάμερον Τόσακ.
Έντεκα λεπτά αργότερα, στο 58′ οι γηπεδούχοι άλλαξαν με άνεση την μπάλα στα καρέ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, και ο Φιλανδός με ένα τρομερό σουτ έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν αδιόρθωτοι αφού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και για άλλη μια φορά έκαναν κακή εμφάνιση, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Με αυτό τη σπουδαία νίκη, η Πάφος έφτασε τους 27 βαθμούς, άφησε τον ΑΠΟΕΛ στους 38, ενώ του στέρησε τη δυνατότητα να μειώσει από την κορυφή και την Ανόρθωση στο -2 (έχασε από τον Εθνικό).
Στον πάγκο: Πέτρου, Ανγκούλο, Αντωνίου, Φιλιώτης, Γουίλιαμς, Λελιούκιν
Στον πάγκο: Βάτερμαν, Μάτιτς, Γιάκολις, Γουίλερ, Αλωνεύτης, Σιέλης
Κίτρινες: Σιρόκ, Λαφράνς, Πανός (6η) Βα (3η) / Βούρος, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς
Κόκκινες:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις