Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέδειξε (05/02) ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι πάντα τυφλή, εκδίδοντας πρωτοφανή απόφαση. Κι αυτό σε μια εμφανή προσπάθεια να προστατεύσει μια αθώα ψυχή και να μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία μας…
Οι δικαστές έχοντας απέναντί τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο για υπόθεση που αφορούσε εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο από το Βέλγιο (συνολικά 120 κιλά), αντίκρισε με πρωτόγνωρο ανθρωποκεντρισμό νεαρή μάνα, την Γ.Δ. (αντιμετώπιζε κατηγορία συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος), επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή.
Του Φάνη Μακρίδη
Το δράμα της 24χρονης
Η απόφαση αυτή που φαντάζει ως αθωωτική αν αναλογιστούμε το κατηγορητήριο, βασίστηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια –ασφαλώς- που έχουν να κάνουν με το δράμα που βίωνε η 24χρονη…
Η Γ. μεγάλωσε σε προβληματική οικογένεια, με πατέρα αλκοολικό και γονείς χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Μοιραία άφησε το σχολείο στην α΄ γυμνασίου. Έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω των συνθηκών αυτών, πήρε τον κακό δρόμο…
Καταδίκη του πατέρα…
Στην πορεία ήρθε και ένα παιδάκι που σήμερα είναι 4 ετών. Το δικαστήριο, λοιπόν, από τη στιγμή που ο ένας εκ των υπόλοιπων καταδικασθέντων κατηγορούμενων (για την ίδια υπόθεση), ήταν ο πατέρας του παιδιού της, δεν αδιαφόρησε. Γνωρίζοντας ότι θα καταδίκαζε και μια αθώα ψυχή, αν έβαζε και τη μάνα πίσω από τα σίδερα, επέλεξε να απονείμει δικαιοσύνη με τρόπο που θα βοηθήσει.
Η αγόρευση
Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες τονίστηκαν από την Μαρία Νεοφύτου, δικηγόρο της κατηγορούμενης. Στην αγόρευσή της ενώπιον του Κακουργιοδικείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα παιδί χρειάζεται όσο τίποτ΄ άλλο την μάνα του και επεσήμανε ότι σε περίπτωση φυλάκισης και της 24χρονης το μόλις 4 ετών παιδί της θα ήταν καταδικασμένο να ζήσει την ίδια ζωή. «Ας μην διαιωνιστεί το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης , η οποία δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον ρόλο του δικαστηρίου που είναι να βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Διαβάζοντας την απόφασή της η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριάδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Δικαστήριο δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στην κατηγορούμενη, σεβόμενη τον θεσμό της οικογένειας, ενώ τόνισε στην 24χρονη πως θα πρέπει να την αξιοποιήσει.
Οι άλλες ποινές
Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, το μόνιμο Κακουργιοδικείο που αποτελείται από τους Λένα Δημητριάδου (Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου), Χαράλαμπο Χαραλάμπους (Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής) και Μαρίνα Παπαδοπούλου (Επαρχιακός Δικαστής), επέβαλε ποινές φυλάκισης 15, 13 και 9 χρόνων αντίστοιχα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια
• Καζακστάν: Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους - Βίντεο
• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη
• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες
• Τα στατιστικά του ΑΠΟΕΛ - Οι νίκες, οι σκόρερ και η βαθμολογία
• Πέντε αθλήτριες που παίρνουν «χρυσό» μετάλλιο ποζάροντας σε γνωστή πλατφόρμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις