ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με ΠτΔ

Έρχεται Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με ΠτΔ

Ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ στη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, είναι καθοριστικός και ουσιαστικός, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανακοινώνοντας την αυριανή επίσκεψη στην Κύπρο του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.

Ο κ. Κόστα, πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο και αναλαμβάνει καθήκοντα τον επόμενο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, ο κος Κόστα πραγματοποιεί επισκέψεις σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς διαμόρφωση πολιτικών και κοινών προσεγγίσεων για την επόμενη κρίσιμη περίοδο για τους θεσμούς της ΕΕ.

Τον κ. Κόστα θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως θα επισκεφθούν την εντός των τειχών Λευκωσία και θα περιηγηθούν κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην παρουσία των αντιπροσωπειών τους.

Η επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κύπρο λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να καθορίσει τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε πρωτοβουλία, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, όπου ασφαλώς ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ είναι καθοριστικός και ουσιαστικός».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στο Ναύπλιο: Αγόρι έπεσε από κερκίδα γηπέδου και έχασε τη ζωή του

• Αβέρωφ: Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με Αναστασιάδη- «Δεν κρατώ βεντέτες» - Βίντεο

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• «Έκρηξη» από Χαραλαμπίδου: «Πολιτική αφέλεια και πολιτική ανωριμότητα για όσους ενεργούν από σήμερα για τις εκλογές του 2028»

• Βασίλης Καρράς: Η σύζυγός του έβαλε τα κλάματα μπροστά στην κάμερα - Βίντεο

• Τραυματισμός 8χρονου : Πως o γονέας διαχειρίζεται το παιδί που βίωσε τραυματικό γεγονός - Ειδικός μιλαει στο Themaonline



Κυπριακό: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή ο ΠτΔ - Οι δηλώσεις των κομμάτων

Κυπριακό: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή ο ΠτΔ - Οι δηλώσεις των κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top