Προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού - Παριστάνουν την Revolut μέσω τηλεφωνικών κλήσεων – Τι να προσέξετε

Προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού - Παριστάνουν την Revolut μέσω τηλεφωνικών κλήσεων – Τι να προσέξετε

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει λάβει αριθμό αναφορών από πολίτες, που σχετίζονται με τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες οι δράστες παρουσιάζονται ως λειτουργοί γνωστού διαδικτυακού τραπεζικού ιδρύματος (Revolut).

Συγκεκριμένα οι δράστες αναφέρουν ότι ο λογαριασμός των πολιτών θα απενεργοποιηθεί αν δεν δηλώσουν κατά την διάρκεια της κλήσης τα προσωπικά και τραπεζικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση που το θύμα παραχωρήσει τα στοιχεία αυτά, οι δράστες προβαίνουν σε κλοπή των διαθέσιμων υπολοίπων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και όπως λαμβάνει τα πιο κάτω μέτρα προστασίας:
• Να ΜΗΝ ανταποκρίνεται στις κλήσεις και στις οδηγίες που λαμβάνει από τους δράστες
• Να μην αποκαλύπτει σε άλλα πρόσωπα, ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς μιας χρήσης, PIN, στοιχεία λογαριασμού, στοιχειά ταυτότητας και στοιχεία τραπεζικών καρτών/λογαριασμών
• Οι πολίτες να επαληθεύουν την ταυτότητα των ατόμων που τους καλούν, επικοινωνώντας μέσω των επίσημων καναλιών υποστήριξης πελατών, των τραπεζικών ιδρυμάτων

Σε περίπτωση που δηλώθηκαν στους δράστες οποιαδήποτε τραπεζικά δεδομένα κατά τη διάρκεια τέτοιας κλήσης, το κοινό θα πρέπει να ενημερώνει ΑΜΕΣΑ το Τραπεζικό του ίδρυμα για αποφυγή ανεπιθύμητης χρήσης των δεδομένων του και των διαθέσιμων χρηματικών υπολοίπων του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE