ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της περιφέρειας από τον ΠτΔ - Εγκαινιάζει περιοδεία

Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της περιφέρειας από τον ΠτΔ - Εγκαινιάζει περιοδεία

Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της περιφέρειας της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους φορείς της Ορεινής Υπαίθρου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμιάντου, στον Κάτω Αμίαντο.

Με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται ουσιαστικά μια σειρά επισκέψεων-περιοδειών και συναντήσεων σε περιοχές της περιφέρειας της Κύπρου που στόχο έχει αφενός την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κοινωνικών και θεσμικών φορέων αλλά και τη λήψη αποφάσεων που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των περιοχών.

Η επιλογή της περιοχής του Τροόδους για την πρώτη συνάντηση αποτελεί αναγνώριση του ρόλου του ως φορέας διαχρονικής οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής συνεισφοράς στον τόπο.

Η αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών είναι για την Κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη προσωπικά ένα στοίχημα που φιλοδοξούμε να κερδίσουμε μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων πολιτικών, στρατηγικών και μέτρων, με την ενεργό συμμετοχή των φορέων να αποτελεί απαραίτητο και ουσιαστικό συστατικό της όλης προσπάθειας.

Έχει προηγηθεί η υποβολή αιτημάτων για ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές, τα οποία έχουν τύχει μελέτης και επεξεργασίας από τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους Υπουργούς σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σήμερα μια παραγωγική συζήτηση για τις προτεραιότητες μας.

Η ουσιαστική αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων μας και των περιοχών στην περιφέρεια επιβάλλει στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα και συνεργασία. Ως εκτελεστική εξουσία επιδιώκουμε τον διάλογο για την εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα συμβάλουν καταλυτικά στην οικοδόμηση συνθηκών ευημερίας, προοπτικής και ανάπτυξης για την ύπαιθρο μας, με γνώμονα την αναζωογόνηση των περιοχών που αποτελούν τον πνεύμονα της Κύπρου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ταλαιπωρία για γιατρούς και ασθενείς: Εκτός λειτουργίας το σύστημα του ΓεΣΥ - Τι συνέβη

• Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• Οργανωμένοι μαθητές: Δεν θα παρευρεθούν στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά στα σχολεία    

• Χαμός στο Survivor με τις αποκαλύψεις παίκτριας: «Κατέβασε το εσώρουχο του και μου έδειξε τον... » - Δείτε βίντεο

• Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του



Κυπριακό: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή ο ΠτΔ - Οι δηλώσεις των κομμάτων

Κυπριακό: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή ο ΠτΔ - Οι δηλώσεις των κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top