ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουλίας για παύση Οδυσσέα: Πραγματική απογοήτευση - «Η απόφαση έχει φιμώσει τους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους»

Κουλίας για παύση Οδυσσέα: Πραγματική απογοήτευση - «Η απόφαση έχει φιμώσει τους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους»

Για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παύσει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας.

Στη εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ.Κουλίας τόνισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου «Ήγειρε τεράστια ζητήματα, πολιτικά κατά κύριο λόγο. Γιατί δεν μιλάμε για το Ανώτατο Δικαστήριο, μιλάμε για το Δικαστικό Συμβούλιο που ενήργησε ως Συνταγματικό Δικαστήριο και αυτό το βήμα που έκανε, στο πρώτο του βήμα φέρει τον αριθμό 1 του 24 αυτή η αίτηση.

Έκρινε ένα σημαντικό ζήτημα και δημιούργησε τεράστιους κραδασμούς και πολιτικά ζητήματα αυτή η απόφαση».

Εν συνεχεία ο κ.Κουλίας σχολίασε τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας ότι το Δικαστήριο έκρινε τον Γενικό Ελεγκτή «Ωσάν να είχε τον έλεγχο και δεν τα κατάργησε».

Ο βουλευτής, αναρωτιέται «Σε ποια νομολογία στηρίζονται όσα αναφέρει η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα» ή και στα υπόλοιπα ζητήματα που καταλογίστηκαν στον Γενικό Ελεγκτή ως ανάρμοστη συμπεριφορά.

Έκπληκτος παραμένει ο κ.Κουλίας όπως δήλωσε καθώς «Η αυστηρότητα με την οποία ενεργούσε ο Ελεγκτής της Δημοκρατίας κρίθηκε ως ανάρμοστη συμπεριφορά....Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που τον περιέγραψαν».

«Με αυτή την απόφαση έχει φιμώσει τους ανεξάρτητους κρατικούς αξιωματούχους», αναφέροντας ότι το Σύνταγμα αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει πλήρη ανεξαρτησία. 

Εξήγησε ότι  «Είναι ευθύνη της Βουλής των αντιπροσώπων το τι είναι ανάρμοστο να θεσμοθετηθεί και να καθοριστεί με αυστηρά πλαίσια.... Είναι καιρός κάποια πράγματα στο ίδιο το Σύνταγμα να αλλάξουν ριζικά και να καθοριστούν αρκετά πλαίσια, για να μην έχουμε αυτή την απόλυτη εξουσία.

Εν προκειμένω όπως διεφάνη στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι μπορεί να παρερμηνευτούν πράγματα και να καταλήξουμε σε αυτό το σημείο που καταλήξαμε».

Σε ερώτηση εάν θα υπέγραφε την απόφαση του Δικαστηρίου, για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν και η Πρόεδρος της Βουλής απουσίαζε στο εξωτερικό ο κ. Κουλίας απάντησε:  

«Προσωπικά δεν θα την υπέγραφα θα περίμενα να την υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Πρόεδρος της Βουλής, λόγω της απουσίας του Νίκου Χριστοδουλίδη στο εξωτερικό, κλήθηκε από το Προεδρικό ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, ώστε να υπογράψει την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, που έκρινε ότι είναι ανίκανος να συνεχίσει την άσκηση των εξουσιών του ως Γενικός Ελεγκτής, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο κ.Κουλίας ανέφερε για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι «Επιτέλεσε έργο αξιοσέβαστο και μόνο περηφάνια μπορούσε να νιώσει ο κάθε Κύπριος πολίτης για τον Ελεγκτή της Δημοκρατίας».

Εν κατακλείδι ο κ.Κουλίας έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα «Ενδεχομένως να έχει φτάσει η στιγμή, το Σύνταγμα μας να ξαναγραφτεί και να το εγκρίνει ο Κυπριακός λαός πλέον».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top