ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παύση Οδυσσέα: Συγκινεί ο αποχαιρετισμός του γιού του - Η απάντηση στους δικαστές με στίχους του Νίκου Καζαντζάκη

Παύση Οδυσσέα: Συγκινεί ο αποχαιρετισμός του γιού του - Η απάντηση στους δικαστές με στίχους του Νίκου Καζαντζάκη

Σε ανάρτηση για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για απόλυση του πατέρα του, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, από την θέση του Γενικού Ελεγκτή, προέβη ο γιός του Φίλιππος Μιχαηλίδης.

Ο γιός του Οδυσσέα, περήφανος για τον πατέρα του, επικαλείται τον Νίκο Καζαντζάκη και δίνει την δική του απάντηση προς τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Περήφανος από την πρώτη μέρα που μπορώ να με θυμηθώ να σκέφτομαι, διπλά περήφανος με την αναγνώριση που επάξια απέκτησες μέσα από την δουλειά σου, και τριπλά περήφανος σήμερα, που σε βλέπω να φεύγεις χαμογελαστός, περήφανος, ορεξάτος και αισιόδοξος, παρά την αντικειμενικά βάναυση και άδικη αντιμετώπιση.

Κάθε χαρακτηρισμός, τους επιστρέφεται με φόρα, τους προσβάλλει, γιατί το κύρος και η αξιοπιστία, ο σεβασμός και η αναγνώριση δεν κερδίζονται με έναν διορισμό. Μια απόφαση σε προσωπικό επίπεδο, γεμάτη συναισθηματισμούς, μίσος και εμπάθεια, αυθαίρετης απόδοσης κινήτρων και παραποίησης γεγονότων, πόρρω απέχει από μια ακριβοδίκαιη νομική ερμηνεία και κατάληξη. Αντικειμενικά, πρώτα «έφτιαξαν» μια συμπεριφορά στην οποία αρμόζει η παύση, και μετά σου την απέδωσαν, απλά και μόνο επειδή πήγαινες ανάποδα, πολεμούσες το κατεστημένο. Η απόφαση εκτελέστηκε. Τώρα παραμένει απλά ως μια άποψη, που θα κρίνεται για πάντα, όπως της αξίζει, και θα ντροπιάζει ή μη αυτούς που την εξέφρασαν.

Πολύ απλά ο «θεσμός» που επινόησε το ΑΣΔ, δεν σε χωράει, και τώρα πια, είσαι ελεύθερος. Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις, σαν είσαι πάντα πιστός στις αρχές σου, και τιμάς με τον πιο όμορφο τρόπο αυτό που πάντα σε θυμάμαι να λες, πως «η τιμή, τιμή δεν έχει».

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος —αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος— σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται». Νίκος Καζαντζάκης

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαγευτικές αστραπές φώτισαν τον ουρανό της Κύπρου - Δείτε εντυπωσιακά βίντεο

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container

• Έτσι «τσάκωσαν» τον 23χρονο Ιταλό με την βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Δείτε φωτογραφία

• «Λούης Night Show»: Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εκπομπή της 9η σεζόν - Αυτός είναι ο πρώτος καλεσμένος

• Φειδίας Παναγιώτου: Πόσταρε πρώτη φορά τρυφερές στιγμές με τη σύντροφο του και έγραψε «I'm officially in love»



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top