ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Δημητρίου για παύση Οδυσσέα - «Ενδεχομένως να μην είχε άλλη επιλογή το Δικαστήριο»

Αντώνης Δημητρίου για παύση Οδυσσέα - «Ενδεχομένως να μην είχε άλλη επιλογή το Δικαστήριο»

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ήταν ομόφωνη καθώς το 90% των αποφάσεων του Ανωτάτου είναι ομόφωνες, σχολίασε ο έγκριτος νομικός Αντώνης Δημητρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο», ο Αντώνης Δημητρίου δήλωσε πως όταν κάποιος αναγνώσει καλά το μαρτυρικό υλικό που συλλέχθηκε ίσως να έχτιζε διαφορετική υπερασπιστική γραμμή. «Ενώπιον του Ανωτάτου τέθηκε ένας μεγάλος όγκος μαρτυρικού υλικού. Ενδεχομένως να μην είχε άλλη επιλογή το Δικαστήριο», τόνισε.

«Είναι στενάχωρο αυτό που έχει γίνει χθες. Από την αμφισβήτηση των δικαστηρίων, των θεσμών του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή και τέλος την παύση του Γενικού Ελεγκτή», υπογράμμισε ο Αντώνης Δημητρίου.

«Έβλεπα χθες ακόμη πριν στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση του Συμβουλίου να βγαίνουν στα παράθυρα διάφοροι πολιτικοί και να σχολιάζουν. Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί είναι να διαβάσουν την απόφαση πριν αρχίσουν να την κατακεραυνώνουν γιατί στο τέλος θα πρέπει να καταργήσουμε τη δημοκρατία και να βρούμε ένα άλλο όργανο να αποφασίζει», σημείωσε ο γνωστός νομικός.

Ερωτηθείς πως σχολιάζει τον χαρακτηρισμό που ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έδωσε στον εαυτό του μετά την απόφαση ως ο χειρότερος ίσως κρατικός αξιωματούχος από το 1960, ο Αντώνης Δημητρίου σημείωσε πως «είναι κατανοητή η πικρία ενός ανθρώπου που έχει κάνει πολλά στο πλαίσιο της διαφθοράς. Από την άλλη όμως, βγήκε εκτός Δικαστηρίου εν βρασμώ. Δεν είναι ότι καλύτερο να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά ενός ατόμου που εκείνη τη στιγμή άφησε πίσω του ολόκληρη του τη ζωή».

«Κάτι που δεν έθιξε κανένας, είναι ότι τόσο η προδικαστική απόφαση για απόρριψη ένστασης του Οδυσσέα όσο και η απόφαση για παύση του Γενικού Ελεγκτή ανοίγει τον δρόμο πλέον για να δούμε και νέες αιτήσεις για παύση κρατικών αξιωματούχων από άλλους κρατικούς αξιωματούχους. Κρατικοί αξιωματούχοι είναι μεταξύ άλλων ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Ελεγκτής, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Για την παύση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει συγκεκριμένη πρόνοια στο Σύνταγμα ότι μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση εσχάτης προδοσίας ή για ανικανότητα λόγω υγείας», ανέφερε ο Αντώνης Δημητρίου.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «ουαί κι αλίμονο, όσο και να διαφωνεί κανείς με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να ασκεί κριτική, που είναι δικαίωμά του, να αμφισβητεί την αξιοπιστία των δικαστηρίων. Θα καταλυθεί η Δημοκρατία και θα επικρατήσει το χάος. Να αφήνουμε υπονοούμενα για σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα είναι εγκληματικό για τον τόπο μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top