ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

Για τις καταγγελίες για ηχορύπανση, την ακρίβεια αλλά και για την έλλειψη εργατικού δυναμικού μίλησε στο ThemaOnline ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης.

«Φέτος ο «θόρυβος» γύρω από το θέμα της ηχορύπανσης ήταν πολύ λιγότερος απ’ ότι την περσινή περίοδο αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποιες επαρχίες και θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν οφείλεται στις τοπικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά

«Σε κάποιες επαρχίες αρνούνται να εκδώσουν την άδεια εκπομπής ήχου με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να εκπέμπουν ήχο χωρίς να τους έχει καθοριστεί το επιτρεπόμενο ανώτατο επίπεδο», σημείωσε.

«Είναι μία διαδικασία που δεν θα έπρεπε να είναι πολύπλοκη. Έχει περάσει αρκετός χρόνος από την εφαρμογή του νόμου. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρηματίες οι οποίοι αιτούνται της άδειας αυτής συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις. Εκεί που παρουσιάζονται προβλήματα είναι όταν κάποιοι Δήμοι πιθανόν να απαιτούν περισσότερα από ότι η νομοθεσία απαιτεί. Αυτό για τους επιχειρηματίες μεταφράζεται σε κάποιες περιπτώσεις σε χιλιάδες ευρώ, λόγω των μελετών στις οποίες προβαίνουν, οι λεγόμενες ακουστικές μελέτες. Ξεκάθαρα ο νόμος απαιτεί αυτή τη μελέτη όταν πρόκειται για χώρους οι οποίοι βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές», συμπλήρωσε.

«Μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή περίοδος θα επιχειρήσουμε ξανά να έχουμε συνάντηση με την Ένωση Δήμων ώστε αυτό το θέμα να λυθεί και να ξεπεραστεί διαπαντός», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, αναφέρθηκε στην ακρίβεια σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις σήμερα βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού λόγω της ακρίβειας και της δαπάνης που απαιτείται για την ενέργεια. Έχουμε δει και αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δεν άντεξαν, έχουν κλείσει και πολλοί επιχειρηματίες διερωτώνται πώς θα αντέξουν εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση»

 «Το κόστος των αγαθών έχει φτάσει σε εξωφρενικά και απαράδεχτα ψηλά επίπεδα και όχι μόνο οι επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν αλλά ούτε και τα νοικοκυριά, πρόσθεσε

Φετινή σεζόν

Όσο αφορά τη φετινή σεζόν σύμφωνα με τον κύριο Λεβέντη, «υπάρχει μία αβεβαιότητα ως προς την επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου που έχει να κάνει λίγο πολύ και με τις καιρικές συνθήκες. Εάν έχουμε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα έχουμε και επιμήκυνση»

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που είναι σε περιοχές που λειτουργούν ολόχρονα, είναι στην αγωνία για το τι θα φέρει η χειμερινή περίοδος.

Έλλειψη εργατικού δυναμικού

Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, επισήμανε ότι «τα πράγματα σε κάποιες περιπτώσεις είναι ελαφρώς καλύτερα, υπάρχει όμως σαφής και ξεκάθαρη έλλειψη προσωπικού σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πληθυσμός»

«Έχουμε τα ορεινά θέρετρα τα οποία δυσκολεύονται πάρα πολύ και συζητώντας με επιχειρηματίες μέλη μας, αυτό που σκέφτονται είναι είτε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους  είτε να αλλάξουν την μορφή των υπηρεσιών είτε να συρρικνωθούν γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και φαίνεται ότι δεν έχει επιλυθεί, ενώ πρόβλημα παραμένει και η στέγαση με τα ενοίκια τα οποία είναι σε παράλογα επίπεδα», κατέληξε.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top