Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα ο επιχειρηματίας Σάϊμον Αϊκούτ - Κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα ο επιχειρηματίας Σάϊμον Αϊκούτ - Κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 9 το πρωί ο Τουρκο-Εβραίος επιχειρηματίας ανάπτυξης γης Σάϊμον Αϊκούτ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, όπως είχαν αναφέρει για την υπόθεση πηγές της Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ ο κ. Αϊκούτ αντιμετωπίζει συνολικά 124 κατηγορίες για εκμετάλλευση και πώληση τεμαχίων, συνολικής αξίας άνω των 40 εκ ευρώ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο σε συνεδρία του στις 20 Ιουνίου είχε αποφασίσει όπως ο Αϊκούτ παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, υπό κράτηση λόγω υψηλού κινδύνου φυγοδικίας του κατηγορούμενου.

Ο Σάιμον Αϊκούτ συνελήφθη στις 7 Ιουνίου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όταν πέρασε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές για να ταξιδέψει στο Ισραήλ μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας.

Ο όμιλος Αφίκ του οποίου είναι διευθύνων σύμβουλος ο 74χρονος Αϊκούτ έχει αναπτύξει επαύλεις, πολυτελείς πολυκατοικίες και συγκροτήματα σε Αμμόχωστο, Ακανθού, Καρπασία, Κερύνεια κι αλλού. Η καταγγελία εναντίον του έγινε από δύο Σλοβάκους που αγόρασαν σπίτι στην κατεχομένη Ακανθού από τον όμιλο, πλήρωσαν αλλά δεν έλαβαν ποτέ τίτλο ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.