ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, και οι τιμές των αγαθών να «σκαρφαλώνουν» επικίνδυνα, τόσο πιο δύσκολο είναι πλέον για τους Κύπριους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ταυτόχρονα, μια μερίδα συμπολιτών μας βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να αδυνατούν οικονομικά, να παρέχουν στον εαυτό τους ακόμη και ένα πλήρες γεύμα.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 8,3% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση οικονομικά να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2021 όπου βρισκόταν στο 7,3%.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, το 2022 το μερίδιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 19,7%, 2,2% υψηλότερο από το 2021 που ανερχόταν στο 17,5%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Στην Κύπρο 1 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 1,5% του πληθυσμού το 2022, δεν μπορούσε να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Το εν λόγω ποσοστό, ήταν κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 0,4%.

Παράλληλα, 5 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 5,6%, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας το 2022 ποσοστό που είχε επίσης αυξηθεί σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 2,4%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022, η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδυνεύει από τη φτώχεια όσον αφορά την ικανότητα να αγοράσει ένα πήρες γεύμα ήταν επίσης ορατή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και δεν μπορούσαν οικονομικά να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα, καταγράφηκε στη Βουλγαρία κατά 44,6%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία κατά 43% και τη Σλοβακία κατά 40,5%.

Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία κατά 5,0%, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο κατά 5,1% και την Κύπρο κατά 5,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μενού – Δεν αποκλείεται και χαλάζι - Πότε υποχωρεί η σκόνη

• Ανδρέας Γεωργίου για τα γενέθλια της Σιμώνης Χριστοδούλου: Σε ευχαριστώ που φώτισες όλα μου τα σκοτάδια

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων

• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται

• Βάζει τα γιορτινά της η Κύπρος - Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα χωριά - Φωτογραφίες

• Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών – Αρμόδιος ψυχολόγος του ΥΠΑΝ στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

«Την προσδοκία ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), αποτέλεσμα και των δικών μας επίμονων προσπαθειών, θα οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κηρύσσοντας χθες την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που πραγματοποιείται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top