Την απόφασή του να μην προχωρήσει σε καμία ποινική δίωξη σε ό,τι αφορά το περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Βουλευτές Ανδρέα Κυπριανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου στη Βουλή, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.
Έδωσε παράλληλα οδηγίες όπως εκδοθούν εξώδικα εναντίον των εμπλεκομένων βουλευτών για το αδίκημα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο.
«Αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά το επεισόδιο που είχε επισυμβεί σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως στο οποίο είχαν εμπλακεί οι έντιμοι βουλευτές Ανδρέας Κυπριανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφού μελέτησε τον σχετικό αστυνομικό φάκελο, αποφάσισε όπως δώσει, και έδωσε οδηγίες προς την Αστυνομία όπως μη προχωρήσει σε καμιά ποινική δίωξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.
Όπως εξηγεί, η απόφαση λήφθηκε για τους ακόλουθους λόγους:
«Τα μόνα ποινικά αδικήματα τα οποία φαίνονται να στοιχειοθετούνται ικανοποιητικά με βάση το συλλεγμένο μαρτυρικό υλικό είναι αυτά της Δημόσιας Εξύβρισης εναντίον του βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού και της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου για λέξεις και φράσεις που εκστόμισαν εναντίον αλλήλων στην παρουσία τρίτων προσώπων καθώς επίσης και το αδίκημα του παράνομου καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, εναντίον των βουλευτών Ανδρέα Κυπριανού και Νεόφυτου Κωνσταντίνου».
«Το διερευνηθέν αδίκημα της άσεμνης επίθεσης από μέρους του Ανδρέα Κυπριανού εναντίον της Ειρήνης Χαραλαμπίδου δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται ικανοποιητικά, υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες ο εν λόγω βουλευτής παρουσιάζεται να αποπειράθηκε να φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνο από κάποια απόσταση την Ειρήνη Χαραλαμπίδου χωρίς καμιά επαφή/ άγγιγμα ή υπό άλλες περιστάσεις που δημιουργούσαν τον φόβο άσκησης βίας ή άσεμνης πράξης, συμβάν που ακολούθησε την φωτογράφηση του Ανδρέα Κυπριανού από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου με το κινητό της, ενώ αυτός κάπνιζε εντός της ίδιας αίθουσας".
Ο Γενικός Εισαγγελέας εξηγεί ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, έκρινε ότι δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να αποταθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο απασχολώντας την Πλήρη Ολομέλεια με υποβολή αιτήματος για άρση ασυλίας μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και άδεια ποινικής δίωξης σε σχέση με τα πιο πάνω, ήσσονος σοβαρότητας αδικήματα τα οποία είναι αποτέλεσμα μιας επιπόλαιας συμπεριφοράς η οποία έτυχε ήδη δημόσιας στηλίτευσης και κριτικής. «Ενασχόληση των Δικαστηρίων με τυχόν ποινικοποίηση αυτής της συμπεριφοράς, μόνο σπατάλη χρόνου και εξόδων θα προκαλούσε» σημειώνει.
Αναφέρει τέλος ότι δόθηκαν οδηγίες όπως για το αδίκημα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο εκδοθούν εξώδικα εναντίον των εμπλεκομένων βουλευτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις