Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με τη στάση μου μπορώ να συμβάλω στην επάνοδο του ΑΚΕΛ στην εξουσία και δεν μπορώ να επιλέξω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του δήλωση στην οποία αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνοντας ότι θεωρεί ότι «ο ίδιος, θα έπρεπε πρώτος να σεβαστεί την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ».
Στην δήλωσή του ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «είμαι περήφανος διότι είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, της παράταξης που αποτελεί από την ίδρυσή της, το 1976, τον πυλώνα σταθερότητας, υπεύθυνης και σοβαρής πολιτικής, προσηλωμένης σε αρχές και αξίες».
Σημειώνει ότι ο ίδιος σεβάστηκε απόλυτα την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση, που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.
«Είναι με λύπη που διαπιστώνω ότι μέλη της ανώτατης ηγεσίας, κατά παράβαση της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, παρεμβαίνουν και καθοδηγούν, οργανωμένα μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος προς τον υποψήφιο της προτίμησής τους», σημειώνει, προσθέτοντας ότι και ο Πρόσεδρος του ΔΗΣΥ «έχει καθημερινή επαφή με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη», ενώ κάνει και δηλώσεις «οι οποίες σαφέστατα καταδεικνύουν την προτίμησή του, ως Προέδρου της παράταξης, προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη».
«Θεωρώ ότι ο ίδιος, θα έπρεπε πρώτος να σεβαστεί την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού», συνεχίζει.
Γι' αυτό και μετά από τα παραπάνω, τοποθετείται και ο ίδιος δημόσια, όπως αναφέρει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαγράψει «τις συνέπειες της πενταετούς διακυβέρνησης της χώρας από το ΑΚΕΛ», «την καταβαράθρωση της οικονομίας, τα κοινωνικά παντοπωλεία, την εξαθλίωση και την προσβολή της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του κάθε Κύπριου πολίτη και την διεθνή απομόνωση της χώρας μας».
Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «ποτέ δεν συμφωνήσαμε σε οτιδήποτε με το ΑΚΕΛ, το οποίο βρισκόταν πάντοτε απέναντί μας. Δεν συμφωνήσαμε ούτε στο Κυπριακό, ούτε στην οικονομία, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στον ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό της χώρας, ούτε στις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο του τόπου. Και δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε. Δεν μπορώ με κανένα τρόπο να δεχθώ το ΑΚΕΛ να αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου».
Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρει επίσης ότι οι πολιτικές αποφάσεις ύψιστης σημασίας πρώτα για τον τόπο, αλλά και για την παράταξη, πρέπει να λαμβάνονται νηφάλια, μακριά από πικρίες, συναισθηματισμούς, εμπάθειες και προσωπικές φιλοδοξίες. Πρέπει να γίνεται ορθή, αντικειμενική αξιολόγηση των πολιτικών και άλλων δεδομένων και στόχος και σκοπός θα πρέπει να είναι, πρωτίστως, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της χώρας, αλλά και το μέλλον της παράταξης.
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να παραμείνει η μεγάλη και ενωμένη παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα, την οικονομική πρόοδο και τον ευρωπαϊκό και δυτικό προσανατολισμό της πατρίδας μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «συνειδητά, λοιπόν, αφού έχω αξιολογήσει τα πιο πάνω δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με τη στάση μου μπορώ να συμβάλω στην επάνοδο του ΑΚΕΛ στην εξουσία και δεν μπορώ να επιλέξω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις