ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνητική πρωτιά, αλλά τιμητική δεύτερη θέση στις μεταφορές για την Κύπρο σε επίπεδο ΕΕ – Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Αρνητική πρωτιά, αλλά τιμητική δεύτερη θέση στις μεταφορές για την Κύπρο σε επίπεδο ΕΕ – Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Συνολικά 6 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών εργάζονταν στον τομέα των μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων (χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 3,1% όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν άντρες (82,9% σε σύγκριση με 17,1% γυναίκες).

Επίσης, εννέα στους δέκα (89,6%) των εργαζομένων στις μεταφορές εργαζόταν στις χερσαίες μεταφορές (οδικές ή σιδηροδρομικές) και 4,7% στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Αν και η Κύπρος, ενδεχομένους λόγω μεγέθους και απουσίας σιδηροδρομικών μεταφορών, είχε τον χαμηλότερο αριθμό εργαζομένων στις μεταφορές στην ΕΕ (5 χιλιάδες άτομα ή 0,1%), το ποσοστό των γυναικών που εργάζονταν στον συγκεκριμένο τομέα στη χώρα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ (24,6%).

Στην Κύπρο, το 83,2% των εργαζομένων στις μεταφορές εργαζόταν στις χερσαίες μεταφορές, και το 16,8% στις αεροπορικές και τις θαλάσσιες.

Επίσης, πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στις μεταφορές στην Κύπρο βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα 50 - 64 ετών (ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι το 36,9%), ενώ μόλις 10% περίπου βρισκόταν στην ηλικιακή ομάδα 15 - 29 ετών (ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 12,1%).

Μεταξύ των υπόλοιπων κρατών μελών, ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών το 2021 καταγράφηκε στη Γαλλία (842 χιλιάδες, 13,9% του συνόλου των εργαζομένων στον τομέα αυτό στην ΕΕ), και ακολουθούσαν η Πολωνία (792 χιλιάδες, 13,1%), η Γερμανία (689 χιλιάδες, 11,4%), η Ισπανία και η Ιταλία (627 χιλιάδες και 626 χιλιάδες αντίστοιχα, που και στις δύο περιπτώσεις αντιστοιχεί στο 10,4%).

Ο χαμηλότερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών καταγράφηκε στην Κύπρο και τη Μάλτα (5 και 6 χιλιάδες άτομα αντίστοιχα, και στις δύο περιπτώσεις 0,1%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στον τομέα των μεταφορών καταγράφηκε στη Μάλτα (25,2%), ενώ ακολουθούσαν η Κύπρος (24,6%) και η Γερμανία (24,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (9,7%), την Κροατία (11,5%) και τη Βουλγαρία (12,1%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top