Ο Γιαΐρ Λαπίντ ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρόεδρο ότι κατόρθωσε να σχηματίσει Κυβέρνηση

Ο Γιαΐρ Λαπίντ ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρόεδρο ότι κατόρθωσε να σχηματίσει Κυβέρνηση

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαίρ Λαπίντ επικοινώνησε αργά σήμερα το βράδυ με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να τον ενημερώσει ότι συγκέντρωσε την απαιτούμενη στήριξη για να σχηματίσει Κυβέρνηση, εκθρονίζοντας έτσι μετά από χρόνια τον Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία, ανακοίνωσε το κόμμα του Λαπίντ και η ισραηλινή προεδρία.

Ο Λαπίντ, είχε προθεσμία μέχρι τις 23:59 το βράδυ της Τετάρτης για να ενημερώσει τον Πρόεδρο αν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης. Έκανε την ανακοίνωση αφού εξασφάλισε χθες το βράδυ τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων και της ισραηλινής αραβικής παράταξης Ράαμ για την μελλοντική του Κυβέρνηση.

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως στην αρχή της θητείας της νέας Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει Πρωθυπουργός και ο Λαπίντ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE