Απάντηση στις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς της πανδημίας, την ετοιμότητα των νοσηλευτών αλλά και την πορεία του εμβολιασμού έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου μέσα από ανακοίνωση του.
Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας:
Η αντιπολίτευση και άποψη δικαιούται να έχει και να τη διατυπώνει. Ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο. Οφείλει, όμως, την άποψη αυτή να τη στηρίζει σε πραγματικά δεδομένα και να έχει συνέπεια στις θέσεις της και όχι να ασκεί κριτική με κριτήριο το πόσο πλησιάζουμε σε εκλογική αναμέτρηση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, προχώρησε σε αναφορές που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Η δήλωση περί ελλιπούς προετοιμασίας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ για τη διαχείριση 2ου κύματος της πανδημίας καταρρίπτεται από τις ενέργειες που έχουν γίνει και το πλάνο που έχει και υλοποιεί ο ΟΚΥπΥ ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ανάγκες για νοσηλείες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθούν και να στελεχωθούν κλίνες για περίθαλψη μέχρι και 400 ασθενών. Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ είναι ενήμερο ότι από την 1η φάση της πανδημίας υπήρχε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και αποστέλλονταν άλλα περιστατικά εκεί και όπου υπήρχε ανάγκη, ώστε να αφεθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με COVID. Η ίδια πρακτική εφαρμόστηκε και πρόσφατα όταν οι νοσηλείες ασθενών COVID ήταν αυξημένες και χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το πλάνο.
Σε σχέση με το ζήτημα των εμβολιασμών, αποτελεί πραγματικά έκπληξη το ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επί σκοπού επιλέγει να συγκρίνει την εξέλιξη του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού, όχι με τα άλλα κράτη της ΕΕ, αλλά με τρίτα κράτη, όπως το Ισραήλ, όπου ακολουθήθηκε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία προμήθειας εμβολίων και τέθηκαν διαφορετικοί στόχοι. Επιμελώς δε αποφεύγει να σχολιάσει το δεδομένο ότι η Κύπρος κατατάσσεται στην 4η χώρα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ ως προς τη χορήγηση τουλάχιστον της 1ης δόσης των εμβολίων.
Σε ό,τι δε αφορά τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων με τεστ, υπενθυμίζεται στο ΑΚΕΛ ότι, για αυτή την πρακτική της, η Κύπρος έλαβε σε πολλές περιπτώσεις τα εύσημα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ως μια εκ των λίγων χωρών που ακολουθεί τις συστάσεις για τεστ, ώστε έγκαιρα να εντοπίζονται, να ιχνηλατούνται και να απομονώνονται τα θετικά στον ιό άτομα. Η συνεχής επιτήρηση της επιδημιολογικής κατάστασης μέσω της πολιτικής των αυξημένων και στοχευμένων τεστ, εξάλλου, βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον περιορισμό των θανάτων, όπου η χώρα μας καταγράφει το 2ο χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην ΕΕ, ενώ με τον τρόπο αυτό η χώρα μας κατάφερε να εφαρμόσει αυστηρό lockdown για τη λιγότερη διάρκεια σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ.
Καταληκτικά, στην πολύ σημαντική καμπή της πανδημίας που βρισκόμαστε και στην προσπάθεια για επιτυχή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, η συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην επιστροφή σε πιο φυσιολογική κανονικότητα είναι εξαιρετικής σημασίας. Δεν είναι η ώρα για κομματικά και προεκλογικά συνθήματα που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη δημιουργία κλίματος δυσπιστίας στους πολίτες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις