Υπ. Υγείας: Από τις 24 Μαΐου στην κατηγορία Α η Γερμανία

Υπ. Υγείας: Από τις 24 Μαΐου στην κατηγορία Α η Γερμανία

Σε συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων από το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό Καθηγητή Πέτρο Καραγιάννη, και κατόπιν διευκρινιστικών ερωτήσεων που καταφθάνουν στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας αναφορικά με την κατάταξη της Γερμανίας στην Κατηγορία Α, ξεκαθαρίζεται ότι, από τις 24 Μαΐου 2020, οπότε και άρχισε η κατηγοριοποίηση των χωρών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα, η Γερμανία βρίσκεται στην Κατηγορία Α.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι η χώρα παραμένει στην Κατηγορία Α έκτοτε και αξιολογείται στη βάση των επιδημιολογικών δεικτών, όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους όσους προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους, αφού πρόκειται για σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, και η μετάδοση λανθασμένων πληροφοριών προκαλεί σύγχυση στους πολίτες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.