Ελληνικές Δυνάμεις: Ολοκληρώνονται οι κοινές ασκήσεις με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

Ελληνικές Δυνάμεις: Ολοκληρώνονται οι κοινές ασκήσεις με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

Το βράδυ της Δευτέρας (27/7) θα ολοκληρωθούν οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης στις οποίες συμμετέχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ που πλέει στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, το Σαββατοκύριακο, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν συνεργασία με αμερικανικά F-18 που απονηώθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ. Σήμερα οι κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις συνεχίζονται με τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας και άλλων πλοίων επιφανείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, το Αϊζενχάουερ θα κινηθεί δυτικά, προς το Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τον Ατλαντικό.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν άγνοια για δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, το οποίο υποστήριζε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα συμμετέχει σε κοινή άσκηση με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Το φλερτ με τη συγκυβέρνηση και το δύσκολο στοίχημα της πολιτικής διαφοροποίησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

ΔΗΣΥ: Το φλερτ με τη συγκυβέρνηση και το δύσκολο στοίχημα της πολιτικής διαφοροποίησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Όσο πληθαίνουν οι φωνές υπέρ μιας συμμετοχής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην κυβέρνηση, τόσο πιο επιτακτικό γίνεται το ερώτημα, πώς η παράταξη θα διατηρήσει την αυτονομία της και θα πείσει τη βάση της για τις διαφορές της, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE