Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης.
Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
Περαιτέρω γνωμάτευσε ότι οι ψήφοι των 2/3 που απαιτούνται για τροποποίηση του Συντάγματος πρέπει να υπολογιστούν επί συνόλου 56 Βουλευτών.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε ότι η λύση είναι αναπληρωματική εκλογή, χωρίς να απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δήλωσαν ότι μπορούν να συζητήσουν και να θεσμοθετήσουν την αρχή ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, φτάνει να έχει αναδρομική ισχύ και να σημαίνει επιστροφή δύο εδρών στη Συμμαχία και την έδρα της Ευρωβουλής στον ΔΗΣΥ.
Τα υπόλοιπα κόμματα υποστηρίζουν ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροποποίηση του Συντάγματος θα επέλθει με πρόταση νόμου και κρίνεται αδύνατο να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στην προσεχή συνεδρία νομοθετικό κείμενο για τροποποίηση του Συντάγματος.
Στις δηλώσεις των Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων που ακολούθησαν τη συνεδρία ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ είπε ότι ακούσαμε το πολιτικό επιχείρημα ότι είναι πολιτικά ηθικό η έδρα της Λεμεσού να πάει πίσω στο κόμμα της Αλληλεγγύης και στον κ. Παπαδόπουλο προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια να ορισθεί η έννοια το τι είναι πολιτικά ηθικό».
Να μου επιτρέψετε, ανέφερε, «να πω ότι αλλού πρέπει να κοιτάξουμε την έννοια το τι είναι πολιτικά ηθικό».
Έθεσε το ερώτημα αν «είναι πολιτικά ηθικό να κατεβαίνεις στο λαό να του ζητάς την ψήφο του, ο κυρίαρχος λαός να σε εμπιστεύεται, να σου δίνει τη λαϊκή εντολή να τον αντιπροσωπεύσεις και εσύ να αγνοείς αυτή τη λαϊκή εντολή και να οδηγείς εδώ και δύο χρόνια σε περιπέτειες στο σύστημα και την Πολιτεία;»
Είναι, διερωτήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «πολιτικά ηθικό να κρατάς την έδρα της Ευρωβουλής την ώρα που επιχειρηματολογείς ότι η έδρα της Λεμεσού ανήκει στο κόμμα;»
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «είμαστε και θέλουμε να είμαστε εποικοδομητικοί. Να συνεργαζόμαστε να βρίσκουμε συναινέσεις, αλλά όχι με επιχειρηματολογίες που πόρρω απέχουν από το τι είναι πολιτική ηθική».
«Ο λαός είναι κυρίαρχος. Όταν ζητάς την ψήφο του να τον υπηρετείς από συγκεκριμένο αξίωμα, οφείλεις, έχεις υποχρέωση να σεβαστείς την λαϊκή ετυμηγορία του», πρόσθεσε.
Η θέση μας, είπε, «είναι ξεκάθαρη: Έχει παραβιαστεί η λαϊκή κυριαρχία όπως έχει αποφασίσει και το Ανώτατο Δικαστήριο ενεργώντας ως εκλογοδικείο».
«Και θεωρούμε ταπεινά, εμείς που δυο φορές κερδίσαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο - δεν διεκδικούμε το αλάθητο - αλλά ταπεινά λέμε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδο κι αλίμονο κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα που ανέφερα να πρέπει ν’ αλλάζουμε τα Συντάγματα».
«Υπάρχει η λύση, να απευθυνθούμε στο λαό, να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Και αν τα 7 από τα 8 κόμματα θεωρούν ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη, έχουν στην Επαρχία Λεμεσού το 70%, δεν υπάρχει πρόβλημα, ας κατέβουν στις εκλογές υποστηρίζοντας τον υποψήφιο της Αλληλεγγύης και να μιλήσει ο λαός», συνέχισε.
Από την άλλη, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «αν θέλουμε να μιλήσουμε για κάποιες άλλες αρχές πρέπει να έχουμε και μια συνέπεια». Αν πρόσθεσε, «θέλουμε ν’ ανοίξουμε τη συζήτηση αν οι έδρες ανήκουν στα κόμματα ή στα πρόσωπα, να επιλέξουν ποια πολιτική προσέγγιση, κι εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συζητήσουμε οποιαδήποτε από τις δύο προσεγγίσεις».
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη λένε «να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να ξαναδιορίσουμε τον κ. Παπαδόπουλο Βουλευτή, όταν δύο φορές ορκίστηκε και το Ανώτατο ακύρωσε τη θέση του ως Βουλευτή».
«Αν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα που να προβλέπει ότι οι έδρες είναι στα κόμματα είτε είναι κενωθείσες είτε μη καταληφθείσες και αν θέλουν να έχει και αναδρομικότητα, υπάρχουν σήμερα, όχι ένα πρόβλημα, τρία προβλήματα στην κυπριακή Βουλή και στην Ευρωβουλή», ανέφερε.
Και δεν είναι, πρόσθεσε, «το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με την κενή έδρα της Λεμεσού». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Συμμαχία Πολιτών και έθεσε το ερώτημα αν «παραβιάζεται ή όχι η αναλογικότητα ο λαός να σου δίνει τρεις έδρες που ανήκουν στα κόμματα και σήμερα αυτό το κόμμα να είναι με μία έδρα».
«Δεν θα κάνω το δικηγόρο του οποιουδήποτε, θέλω να είμαι σωστός επί της αρχής. Αν η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη και πρέπει να έχει τρεις έδρες, η Συμμαχία Πολιτών πρέπει να έχει και αυτή τρεις έδρες και όχι μία».
Διερωτήθηκε επίσης «που πάει η λαϊκή κυριαρχία όσον φορά την Ευρωβουλή»; «Η θέση της Λεμεσού ανήκει στην Αλληλεγγύη, αλλά η θέση της Ευρωβουλής ανήκει στο πρόσωπο της κ. Θεοχάρους», είπε.
Ειλικρινά, σημείωσε ο ίδιος, «ας επιλέξουν πάνω σε ποια αρχή και όταν αποφασίσουν την αρχή μπορούμε να βρούμε και λύση».
Σε ερώτηση για την πρόταση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα απάντησε ότι «αν θα λυθεί με αναδρομικότητα το θέμα της μη καταληφθείσας – παρόλο που είπα την άποψή μου - είμαι έτοιμος να συζητήσω, αλλά αναδρομικότητα να υπάρχει και όταν φεύγει κάποιος από το κόμμα του, η έδρα να μένει στο κόμμα».
«Με λίγα λόγια, αν η έδρα της Ευρωβουλής έρθει στο ΔΗΣΥ, που κατά τα λεγόμενα των άλλων ανήκει στα κόμματα, οι δύο έδρες πάνε στη Συμμαχία Πολιτών, να πάει και η έδρα στην Αλληλεγγύη. Η αρχή να τηρηθεί για όλους», είπε ο κ. Νεοφύτου.
«Και όπως θεωρούν λογικό την αναδρομικότητα για την έδρα της Λεμεσού γιατί είναι παράλογη η αναδρομικότητα για τα άλλα ζητήματα»;, διερωτήθηκε. Επανέλαβε ότι η λύση είναι μία να απευθυνθούμε στον κυρίαρχο λαό. Και αυτός, πέραν από το θέμα της έδρας, θα εγκρίνει ή θα απορρίψει και τις πολιτικές μας αναλύσεις περί πολιτικής ηθικής».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε πως ο Γενικός Εισαγγελέας τεκμηρίωσε τη γνωμάτευση του.
Πρόσθεσε ότι γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτό το δύσκολο νομικό θέμα.
Ο τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος που πρώτη φορά τίθεται ενώπιον της Βουλής,
Δεν είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, συνέχισε προσθέτοντας ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι θέση συνέπεια, και εμπεριέχεται στην αρχή ότι σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να γίνεται αποδεκτή η ετυμηγορία του κυπριακού λαού.
Ο λαός έχει αποφασίσει και κατένειμε τις έδρες στις Βουλευτικές εκλογές του 2016, ανέφερε περαιτέρω ο κ. Λουκαϊδης προσθέτοντας πως οτιδήποτε άλλο θα συνιστά σοβαρή παραβίαση ενός ζητήματος αρχής και άρα η έδρα πρέπει να αποδοθεί στην Αλληλεγγύη.
Διευκρινίζοντας ότι το ΑΚΕΛ συμφωνεί πως και η έδρα στην Ευρωβουλή κανονικά έπρεπε να ανήκει στον ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι από την αρχή το ΑΚΕΛ επέκρινε την πολιτική συμπεριφορά της κ. Θεοχάρους να μην ενημερώσει τον λαό για την πρόθεση του να μην καταλάβει την έδρα και αυτή η συμπεριφορά είναι στη κρίση του λαού.
«Δεν μπορεί να επιχειρείται να αξιοποιηθεί αυτή η πολιτική συμπεριφορά για να υποκλαπεί μια έδρα για την οποία ο λαός αποφάσισε με την ετυμηγορία».
Επιχειρείται με εκβιαστικό τρόπο η διασύνδεση ενός ευρύτερου διαχρονικού ζητήματος της αποστασιοποίησης Βουλευτών ή και προσχώρησης τους σε άλλο πολιτικό σχήμα από το κόμμα τους με ένα ζήτημα πρωτοφανές αυτό της μη καταληφθείσας έδρας.
« Κάποιοι αντιδρούν όψιμα και με ασυνέπεια» είπε αναφέροντας ότι η πρώτη περίπτωση ήταν η μετακίνηση του Βουλευτή Ιεροδιακόνου από ΔΗΚΟ προς ΔΗΣΥ.
Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως ΔΗΣΥ και Συμμαχία είναι σε πλήρη αντίφαση με τους εαυτούς τους, όταν από τη μια υποστηρίζουν ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα και με νομοθετικές προτάσεις εισηγούνται οριζόντια ψηφοφορία.
Ανέφερε επίσης πως ο κ. Λιλλήκας δεν είχε πρόβλημα να εκπροσωπείται το κόμμα του στη Βουλή με τον κ. Κουτσού που αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κόμμα.
Ο κ, Λουκαϊδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που δεν θα συνδέεται εκβιαστικά με την κάλυψη του κενού που υπάρχει με τη μη καταληφθείσα θέση ώστε να προχωρήσουμε και να εφαρμόσουμε στην πράξη την αρχή ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμμα. Πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να νομοθετήσουμε ότι θα υπάρχει απαγόρευση σε ανεξαρτητοποίηση Βουλευτή ή προσχώρησης του σε άλλο κόμμα.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αφού ανέφερε ότι η θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, είτε για αναπληρωματικές εκλογές είτε για πλήρωση της έδρας με επιλαχόντα, πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ συμφωνεί με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.
Επαναλαμβάνοντας ότι «θεωρούμε ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη’ και θεωρούμε ότι η όποια νομοθετική διευθέτηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτό το αντικειμενικά αποδεκτό γεγονός, είπε ότι πρέπει να σημειωθεί η ασυνέπεια, κάποιων σε ότι αφορά τις αρχές που πρέπει να διέπουν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ το 1996 δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να τροποποιήσει το Σύνταγμα και να αφαιρέσει τις αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση κενωθείσας θέσης και δεν κανένα πρόβλημα όταν Βουλευτές έφευγαν από άλλα κόμματα και πήγαιναν στον ΔΗΣΥ και κανένα πρόβλημα όταν η Συμμαχία Πολιτών απέκτησε κοινοβουλευτική παρουσία, μετά από αποχώρηση Βουλευτών από άλλο κόμμα.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα πως η Βουλή πρέπει να είναι συνεπής με τον εαυτό της και από τη στιγμή που τροποποιήσαμε το Σύνταγμα για να εντάξουμε διαδικασία πλήρωσης, κενωθείσας έδρας, πρέπει να περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει καταληφθεί η έδρα.
«Πρέπει να καλύψουμε το κενό που υπάρχει στο Σύνταγμα ώστε να γίνει σεβαστή λαϊκή βούληση του λαού ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων και την κατανομή των εδρών».
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αφού ανέφερε ότι θα αποφύγει την ηθικολογική και ρεβανσιστική προσέγγιση, εξέφρασε την άποψη ότι ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε την καλύτερη, υπό τις περιστάσεις πρόταση για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Το νομοθετικό σώμα και με πολιτική διάσταση, «οφείλουμε να τοποθετηθούμε, εάν αποδεχόμαστε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα και προχωρούμε με βάση τις υποδείξεις του στη ρύθμιση για να λυθεί το πρόβλημα, υπό τις περιστάσεις, ή αξιοποιούμε την ευκαιρία για να εισαγάγουμε και άλλα ζητήματα τα οποία θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες περιπλοκές και μεγαλύτερη ανατροπή, με ότι αυτό συνεπάγεται».
Ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε ότι για την ΕΔΕΚ το θέμα είναι ξεκάθαρο. Εξήγησε πως λύνουμε το πρόβλημα που υπάρχει και στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν σχέση με το εκλογικό σύστημα και πού ανήκουν οι έδρες.
«Δεν μπορεί αυτοί που ευνοήθηκαν από τις αποστασίες, σήμερα διαμαρτύρονται» συνέχισε προσθέτοντας ότι αυτοί που ευνοήθηκαν από την αλλαγή του εκλογικού συστήματος για να αυξήσουν τον αριθμό των εδρών τους, ζητούν να γίνουν ρυθμίσεις οι οποίες δεν θα καταστήσουν το εκλογικό σύστημα απόλυτα δίκαιο και αναλογικό».
«Η θέση μας είναι ότι με βάση την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη» είπε ο κ. Σιζόπουλος δηλώνοντας ότι οφείλουμε να την αποδώσουμε και μπορούσε στη συνέχεια να εξετάσουμε το θέμα των Βουλευτών που αποστασιοποιούνται και ανεξαρτητοποιούνται και να δώσουμε λύση με διαφάνεια»
Υπό τις περιστάσεις η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα, θεωρείται η πρόταση με τα λιγότερα προβλήματα και η οποία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ισχύσει και να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και οφείλουμε να απαντήσουμε αν την αποδεχόμαστε.
Ερωτηθείς αναφορικά με τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα αναφορικά με τον αριθμό των Βουλευτών επί των οποίων απαιτούνται τα 2/3 για την τροποποίηση του Συντάγματος, ο κ Σιζόπουλος ανέφερε ότι απαιτούνται τα 2/3 των 56 Βουλευτών.
«Ενώπιος- ενωπίω και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του»
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ασπάζεται τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και τη θέση ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση, η λαϊκή κυριαρχία και η αρχή της απλής αναλογικής, όπως εκφράστηκαν τον Μάιο του 2016 στις βουλευτικές εκλογικές
Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η τροποποίηση του Συντάγματος και να καλύψει όλες τις περιπτώσεις, σεβόμενοι τις ίδιες αρχές, δείχνοντας συνέπεια, ώστε η εκλογική δύναμη που κατένειμε ο λαός στο κάθε κόμμα ή κίνημα να γίνουν σεβαστές από όλους.
Δήλωσε πως αυτή θα είναι και η τελική του τοποθέτηση στην Ολομέλεια αυτή θα είναι. «Αν γίνει σεβαστή η θέση μας επιτυγχάνεται συναίνεση και πιθανή ομοφωνία», πρόσθεσε.
Περαιτέρω ο κ. Λιλλήκας είπε πως το κάθε κόμμα διατηρεί τις θέσεις του και δεν υπήρξε συμφωνία.
Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η θέση του είναι να φύγουν από τη Βουλή οι δύο Βουλευτές Παύλος Μυλωνάς και η Αννα Θεολόγου και και να εισέλθουν στη Βουλή δύο επιλαχόντες από τα ψηφοδέλτια της Συμμαχίας Πολιτών.
«Ζητούμε να εφαρμοστούν χωρίς καμμία διάκριση όλες οι αρχές για όλους», είπε ο κ. Λιλλήκας.
Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας αφού ανέφερε ότι το ζητούμενο κατά τον Γενικό Εισαγγελέα είναι η εξεύρεση λύσης, που θα περιέχει τους λιγότερους συνταγματικούς οι νομικούς κινδύνους, πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν συγκεκριμένος ότι η νομική λύση εμπεριέχει την τροποποίηση του Συντάγματος και μετά τροποποίηση του εκλογικού νόμου που θα επιτρέψει τη θεραπεία του ζητήματος που έχει προκύψει.
Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι η Αλληλεγγύη υιοθετεί τις προσεγγίσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ευχαριστώντας τις πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν την αρχή ότι η έδρα της Λεμεσού ανήκει στην Αλληλεγγύη «και θα είμαστε υπερασπιστές της συνταγματικής ορθότητας που θα περιέχει άρση του παρόντος αδιεξόδου».
Η έδρα της Λεμεσού της ανήκει στην Αλληλεγγύη και η λύση θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της επιστροφής του Γιώργου Παπαδόπουλου στη Βουλή, συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είπε πως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μονόδρομος, σύμφωνα με την αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα στη σύσκεψη.
Προσθέτοντας ότι δεν επιδείχθηκε από τα όλα τα κόμματα και ειδικά από τον ΔΗΣΥ, η απαιτούμενη διάθεση για συνεννόηση και συνδιαλλαγή και οδηγούμαστε σε συγκρουσιακές καταστάσεις, είπε πως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την άτυπη συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα και να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του Συντάγματος για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο.
Διευκρινίζοντας ότι και σε αυτό ήταν κάθετος ο Γενικός Εισαγγελέας, είπε οι επιδέξιοι και επιτήδειοι πλατειασμοί που γίνονται από την πλευρά κάποιων και η προσπάθεια να μεταφέρουν το θέμα σε άλλες εκλογές και άλλες καταστάσεις, είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.
Δεν συμφωνούμε να αλλάξουμε το θέμα και την ατζέντα και το θέμα, πώς καλύπτουμε συνταγματικά το ζήτημα της μη καταληφθείσας έδρας και μετά τη συνταγματική τροποποίηση μπορούμε να προχωρήσουμε είτε με αναπληρωματική εκλογή ή της διευθέτησης μέσα από νομοθεσία.
«Μετά την τροποποίηση θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», συνέχισε δηλώνοντας ότι θέση των Οικολόγων παραμένει ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 56η ΕΔΡΑ: Αδιέξοδο στη Βουλή - Δεν βγαίνουν οι ψήφοι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις