Κυπριακό και Ενεργειακά στη συνάντηση Αναστασιάδη-Θεοδωράκη

Κυπριακό και Ενεργειακά στη συνάντηση Αναστασιάδη-Θεοδωράκη

Για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανακοίνωση από το "Ποτάμι" αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη και για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τις συζητήσεις που διεξάγονται με τους Ισραηλινούς για τη δημιουργία του αγωγού East Med  που θα ενώσει ενεργειακά την Κύπρο με την Κρήτη και στη συνέχεια την Ελλάδα με την Ιταλία.
 
Προστίθεται ότι στη συνάντηση που κράτησε μια ώρα ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις τελευταίες του επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση το πλαίσιο που έχει θέσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο άνδρες επανέλαβαν τη θέση τους για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο Γκουτέρες, ώστε να σταματήσει η κατοχή και να ενωθεί ξανά το νησί.
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Άντρος Κυπριανού δήλωσαν πως, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε λύση δύο ξεχωριστών κρατών, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τα παιδιά μας και θα διαιώνιζε την ανασφάλεια και τελικά τις συγκρούσεις στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.