Φ.Φωτίου: ‘Αναμένουμε άμεση άρση απόφασης για επιβολή 'δασμών' στους εγκλωβισμένους

Φ.Φωτίου: ‘Αναμένουμε άμεση άρση απόφασης για επιβολή 'δασμών' στους εγκλωβισμένους

Αναμένουμε από το κατοχικό καθεστώς να προβεί άμεσα σε άρση της απόφασής του σε σχέση με την επιβολή "δασμών" στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται από τις ελεύθερες περιοχές στους εγκλωβισμένους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο Επίτροπος σχολίασε δήλωση του "υπουργού εξωτερικών", Κουντρέτ Οζερσάι, στη Γιενί Ντουζέν πως η απόφαση για επιβολή "δασμών", που είχε πάρει η προηγούμενη «κυβέρνηση», ήταν λάθος, η νυν «κυβέρνηση» άρχισε τις διεργασίες για να καλυτερεύσει εκείνη την απόφαση και να προβεί σε «πρακτικές ρυθμίσεις» και τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε ανακοινώσεις.

«Σημειώνουμε το γεγονός πως έστω και τώρα αναγνωρίζεται ότι η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει `δασμούς` στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται από τις ελεύθερες περιοχές προς τους εγκλωβισμένους δεν ήταν ορθή", είπε κ. Φωτίου.

Υπογράμμισε πως "η απάνθρωπη και απαράδεκτη αυτή απόφαση του κατοχικού καθεστώτος αποτελεί σαφή παραβίαση της Συμφωνίας της Γ’ Βιέννης, αλλά και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών και έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους εγκλωβισμένους μας και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους".

"Αναμένουμε από το κατοχικό καθεστώς άμεσα να προβεί στην άρση αυτής της απόφασης. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εγκλωβισμένους μας με κάθε δυνατό τρόπο», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Βασιλιάς Γουλιέλμος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον ΠτΔ -  Εξήρε τον ρόλο Κύπρου για μεταναστευτικό

Βασιλιάς Γουλιέλμος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον ΠτΔ - Εξήρε τον ρόλο Κύπρου για μεταναστευτικό

Τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, ως γέφυρας της Ευρώπης στο σταυροδρόμι Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, εξήρε ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη, σημειώνοντας ότι η Κύπρος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τα θέματα που προκύπτουν στην περιοχή αυτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE