Κρίση Κατάρ: Ενημέρωση για τους Κύπριους που εργάζονται στην χώρα

Κρίση Κατάρ: Ενημέρωση για τους Κύπριους που εργάζονται στην χώρα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους Κύπριους που εργάζονται στο Κατάρ σημείωσε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κατάρ εργάζονται 624 Κύπριοι ενώ υπάρχει και αριθμός Κυπριακών εταιρειών κυρίως κατασκευαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές εταιρείες είναι της ίδιας φύσης με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις  της χώρας και αφορούν κυρίως τα ζητήματα εισαγωγής προϊόντων – πρώτων υλών που πλέον μπορούν να γίνονται μόνο μέσω του Ιράν και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζήνων στην χώρα υπάρχει επάρκεια τροφίμων για τουλάχιστον έξι μήνες ενώ κανείς Κύπριος δεν έχει εκφράσει την βούληση να αποχωρήσει μέχρι στιγμής από την χώρα.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους που διαμένουν στο Κατάρ και καλεί όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (5/6) η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας αυτό το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η διακοπή των σχέσεων συμπεριλαμβάνει διακοπή των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών και η απαγόρευση των πτήσεων μεταξύ του Κατάρ και των συγκεκριμένων τεσσάρων χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ τέσσερις Αραβικές χώρες – Το κατηγορούν για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.