Απαντά ο Κασουλίδης στο ΔΗΚΟ – «Επιδιώκουμε απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία»

Απαντά ο Κασουλίδης στο ΔΗΚΟ – «Επιδιώκουμε απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία»

Επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε γραπτή του δήλωση σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι `η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη από της ιδρύσεώς της από το 1960. Όμως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Συνθήκη Εγγυήσεως ότι της έδινε ένα τέτοιο δικαίωμα. Εμείς επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη`.

`Φυσικά κανένας στρατός, εκτός αν ηττηθεί κατά κράτος, δεν αποχωρεί σε μια μέρα. Αυτή την περίοδο αναδίπλωσης και αποχώρησης είναι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με ημερομηνία οριστικής αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατευμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα` προσθέτει.

Ο Υπουργός υπενθυμίζει ότι `η μια και μόνη κυριαρχία, η μια διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια είναι ήδη συμφωνημένα και θα αποτυπώνονται σε ενδεχόμενη λύση`.

Εκφράζει λύπη γιατί "στην προσπάθεια για να πείσουμε το ακροατήριο των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι απευθυνόμαστε και σε αυτό".

"Στις συστηματικές καχυποψίες τους έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη, ανακαλύπτει εκ του μη όντος να δημιουργεί θέματα, τα οποία διαψεύθηκαν επανειλημμένα. Διαψεύθηκαν οι καχυποψίες του για το προαγγελθέν ανακοινωθέν για τις 14 Σεπτεμβρίου μετά το τέλος των εντατικών διαπραγματεύσεων, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συζήτηση του Εδαφικού εκτός Κύπρου ότι τάχα ο Πρόεδρος θα ήταν ευάλωτος στις πιέσεις και θα διαψευθούν και πάλι` καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα είπε με τον CEO της Chevron ο ΠτΔ - Στο κάδρο η αξιοποίηση του «Αφροδίτη»

Τα είπε με τον CEO της Chevron ο ΠτΔ - Στο κάδρο η αξιοποίηση του «Αφροδίτη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, το πρωί της Δευτέρας, 07 Απριλίου 2025, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chevron κ. Mike Wirth και τον Πρόεδρο Διεθνούς Έρευνας και Παραγωγής κ. Clay Neff.