«Είχαμε χώρους που έκλεισαν τελείως τη Μεγάλη Εβδομάδα, άλλοι λειτούργησαν μερικές μέρες της Αγίας Εβδομάδας και άλλοι άνοιξαν μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Σε γενικές γραμμές, οι χώροι πήγαν καλά τόσο στα ορεινά θέρετρα όσο και στις παραλιακές περιοχές, ενώ τα πράγματα κύλισαν ομαλά και στην Πάφο καθώς και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο κόσμος ήταν προσεχτικός και οι τιμές ήταν σχετικά καλές, αν κρίνουμε και από τις τιμές που κυκλοφορούσαν στην αγορά στα υλικά και στις πρώτες ύλες», συμπλήρωσε.
Τι προτίμησε ο κόσμος;
Ο κύριος Λεβέντης μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «φέτος αρκετός κόσμος ταξίδεψε. Τα ορεινά θέρετρα ήταν αυτά που είχαν την τιμητική τους αλλά και οι μικρές κοινότητες της επαρχίας Πάφου, της ορεινής Λεμεσού αλλά και η Λάρνακα γενικότερα ως κοντινός προορισμός ο οποίος προσελκύει ευκολότερα τον κόσμο που έμεινε πίσω»
«Οι ημέρες του Πάσχα είναι αρκετές και είναι δύσκολο για τον κόσμο να βγει κάθε μέρα έξω είτε λόγω οικονομικού είτε επειδή κάποιοι δουλεύουν. Τουλάχιστον όμως τη μία από τις μέρες αυτές ο κόσμος κυκλοφόρησε», πρόσθεσε.
Έλλειψη στο αρνί
Όσο αφορά την έλλειψη που υπήρχε στο αρνί, ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής εξήγησε ότι «οι επιχειρηματίες φρόντισαν έγκαιρα με τους συνεργάτες τους και προμηθεύτηκαν το απαραίτητο κρέας. Υπήρχε επάρκεια αλλά να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες πλήρωσαν ακριβά τις πρώτες ύλες και ελάχιστα μετακινήθηκαν στους καταναλωτές οι αυξήσεις, αφού τις είχαν απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό»
Καταλήγοντας, ο κύριος Λεβέντης επισήμανε ότι «την τιμητική της το Πάσχα έχει η σούβλα και εκεί αρχίζουν τα γούστα. Είναι όμως και το οικονομικό επειδή άλλη τιμή έχει η αρνίσια σούβλα, άλλη το χοιρινό και άλλη το κοτόπουλο»
«Οι επιχειρηματίες κάλυψαν όλα τα γούστα και όλα τα οικονομικά βαλάντια», κατέληξε.