«Βουνό» τα παράπονα ασθενών εν αναμονή του διορισμού συνηγόρου – Βεβαίωση από χρυσό για ΕΕΕ

«Βουνό» τα παράπονα ασθενών εν αναμονή του διορισμού συνηγόρου – Βεβαίωση από χρυσό για ΕΕΕ

«Βουνό» τα παράπονα ασθενών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος συνήγορος του ασθενούς, μετά και τον διορισμό του.

Στο παρατηρητήριο ασθενών συνεχίζουν να καταφθάνουν δεκάδες παράπονα, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα διερευνά ο συνήγορος, όπως στην περίπτωση ασθενούς με πάρκισον που προσπάθησε ανεπιτυχώς δύο φορές να εξασφαλίσει την θεραπεία της και για να την λάβει χρειάστηκε η παρέμβαση της Οργάνωσης των ασθενών.

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και της δημοσιογράφου, Νάσιας Ιωάννου, μητέρα κατήγγειλε πως κρατικό φαρμακείο της προμήθευσε μικρότερη ποσότητα φαρμάκου για τη θεραπεία που λαμβάνει το μεταμοσχευμένο παιδί της και της ζήτησαν να επισκεφτεί το φαρμακείο τις επόμενες ημέρες. Η ασθενής στο μεταξύ, έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό για εξετάσεις και όταν επέστρεψε βρέθηκε αντιμέτωπη με έλλειψη του σκευάσματος.

Σε μια άλλη εξέλιξη ψυχίατρος ζήτησε 100€ από ασθενή για να του ετοιμάσει γνωμάτευση που αποτελούσε προϋπόθεση για την αίτησή του να λαμβάνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το θέμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα τεθεί ενώπιον του Υφυπουργείου Πρόνοιας και του ΟΑΥ, έτσι ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να καλύπτονται τα έξοδα του γιατρού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενώπιον του ΚΥΣΕΑ ο GSI - Η Αθήνα επιχειρεί να δώσει απάντηση στην Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Ενώπιον του ΚΥΣΕΑ ο GSI - Η Αθήνα επιχειρεί να δώσει απάντηση στην Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Σε θολά νερά φαίνεται να κινείται η προσπάθεια για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ, μετά τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς της Άγκυρας, αλλά και τις αόριστες διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε αναφέρει πως το έργο θα γίνει, χωρίς να  το προσδιορίζει χρονικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE