Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 25 περασμένου Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο κατηγορούμενος είχε αφιχθεί από την Ταϊλάνδη, μέσω Ντουμπάι, και οδηγήθηκε για ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο της αποσκευής του, καθότι τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν πληροφορίες ότι θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για το περιεχόμενο της αποσκευής του απάντησε ευθέως στα ελληνικά… «μαστούρα».
Η αποσκευή του ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι εντός αυτής υπήρχαν 12 αεροστεγώς κλειστές συσκευασίες που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους 19 κιλών και 899 γραμμαρίων.
Ανακρινόμενος, ο 52χρονος ισχυρίστηκε ότι λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και στον τζόγο δημιούργησε μεγάλη χρέη, γι’ αυτό και συμφώνησε να μεταφέρει την κάνναβη στην Κύπρο με αντάλλαγμα τη διαγραφή του χρέους του
Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη, εκτός από τη σοβαρότητα των αδικημάτων, και τις δύο προηγούμενες καταδίκες που είχε ο κατηγορούμενος, για τις οποίες η Νομική Υπηρεσία ενημερώθηκε μέσω Γιούροπολ, καθότι η μία καταδίκη ήταν στην Βρετανία (για κλοπή) και η άλλη στη Γαλλία (για ναρκωτικά).