Κάνναβη: Έρευνα καταγράφει όσα προκαλεί σε μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία

Κάνναβη: Έρευνα καταγράφει όσα προκαλεί σε μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία

Λιγότερο λειτουργικό εγκέφαλο έχουν πάνω από 6 στους 1ο νέοι και χρόνιοι χρήστες κάνναβης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open για το αποτύπωμα της ουσίας στη γνωστική υγείαΠρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της, στην οποία εξετάστηκαν με εγκεφαλικές απεικονίσεις οι επιδράσεις της κάνναβης σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες 22 έως 36 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 63% των ατόμων που κάνουν χρόνια χρήση κάνναβης, εμφάνισαν μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα κατά την εκτέλεση μιας δοκιμασίας της μνήμης εργασίας. Παρόμοια επίδραση παρατηρήθηκε και στο 68% των νέων χρηστών.

Η μείωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας συνδέθηκε με χαμηλότερη απόδοση στην μνήμη εργασίας, δηλαδή στην ικανότητα συγκράτησης και χρήσης πληροφοριών για την ολοκλήρωση καθημερινών δραστηριοτήτων. Η εργαζόμενη μνήμη (λειτουργική μνήμη ή μνήμη εργασίας) είναι κρίσιμη για την επεξεργασία πληροφοριών, όπως η εκτέλεση οδηγιών ή η διαχείριση μαθηματικών υπολογισμών νοητικά.

«Καθώς η χρήση κάνναβης αυξάνεται παγκοσμίως, είναι σημαντικό να μελετάμε τις επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία. Μια ολοκληρωμένη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των πιθανών κινδύνων θα επιτρέψει στους ανθρώπους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις» δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης, Δρ Joshua Gowin, επίκουρος καθηγητής ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE