Αύξηση παρουσιάζουν τα παράπονα καταναλωτών τόσο όλων όσοι διαμένουν στην Κύπρο όσο και των Ευρωπαίων που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Μιλώντας στο ThemaOnline αρμόδια πηγή από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ανέφερε πως φέτος «τα παράπονα έφτασαν τα 643 και από τους καταναλωτές που διαμένουν στην Κύπρο και από τους Ευρωπαίους, ενώ τα αιτήματα πληροφοριών άγγιξαν τα 617»
Περσινή χρονιά
«Σε σχέση με πέρσι έχουμε μία μείωση 9% αφού τα παράπονα ήταν 710. Αυτό όμως είχε προκύψει από τα μαζικά παράπονα που είχαμε από την Πολωνία σε μια εταιρεία που έδρευε στην Κύπρο και πουλούσε ρούχα. Δεν ήταν στην Κύπρο αλλά ήταν εγγεγραμμένη στη χώρα μας και είχε online κατάστημα από το οποίο οι καταναλωτές ήταν κυρίως από Πολωνία. Το θέμα ήταν ότι έρχονταν κακής ποιότητας ρούχα καθώς και άλλα πράγματα από εκείνα που είχαν παραγγείλει οι καταναλωτές», εξήγησε.
«Σε σχέση με το 2022 που τα παράπονα των καταναλωτών ήταν 553, έχουμε αύξηση 21% στα φετινά παράπονα»
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ποσό που πήραν πίσω οι καταναλωτές, αφού έλαβαν συνολικά 86,500 χιλιάδες ευρώ ενώ πέρσι έλαβαν 50,195 χιλιάδες. Παρατηρούμε ότι υπάρχει μία αύξηση 22%. Παράλληλα, «είναι σημαντικό να λεχθεί πώς κρατάμε υψηλό το ποσοστό ικανοποίησης των καταναλωτών σε σχέση πάντα με τα παράπονα που λαμβάνουμε το οποίο φέτος φτάνει το 91,89%»
Τι αφορούσαν τα παράπονα
Σύμφωνα με την αρμόδια πηγή, «τα περισσότερα παράπονα φέτος αφορούσαν τις μεταφορές, δηλαδή αεροπορικές εταιρείες, ακύρωση πτήσης, άρνηση επιβίβασης, καθυστέρηση της πτήσης, τις αποσκευές καθώς και τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων»
«Από τα 421 παράπονα καταναλωτών που διαμένουν στην Κύπρο, περίπου το 55% αφορούσε τις μεταφορές, το 8% αφορούσε τα ρούχα και το υπόλοιπο αφορούσε τα ξενοδοχεία, τους χώρους διαμονής κτλ», σημείωσε.
Όσο αφορά τους Ευρωπαίους καταναλωτές προς εμάς, το 15% αφορούσε τις μεταφορές.
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και σε ένα άλλο παράπονο, το οποίο αποτελεί το νούμερο ένα παράπονο από καταναλωτές που ήρθαν από το εξωτερικό και αφορά το subscription trap.
«Ουσιαστικά, το subscription trap είναι όταν μπαίνεις για παράδειγμα στο Facebook και σου λέει ότι με 1 ευρώ μπορείς να κατεβάσεις κάτι, στη συνέχεια όμως κάθε μήνα έρχονται και σου βάζουν συνδρομή 15-20 ευρώ. Αρκετές από αυτές τις εταιρείες εδρεύουν στην Κύπρο άρα είχαμε πολλά παράπονα γύρω από το θέμα αυτό», κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Mega τζακ ποτ στο Τζόκερ - «Τρελαίνει» κόσμο το νέο ποσό που μοιράζει
• Έρχονται διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε
• «Έφυγε» η Μάρω Καδή - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις