ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: Ελεύθεροι με όρους Νεκτάριος και Πορφύριος – Η νέα ημερομηνία της διαδικασίας

Μονή Αββακούμ: Ελεύθεροι με όρους Νεκτάριος και Πορφύριος – Η νέα ημερομηνία της διαδικασίας

Αναβολή, λόγω τροποποίησης του κατηγορητηρίου, έλαβε την Παρασκευή η διαδικασία που αφορά στην οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Η διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου του 2024, ημερομηνία κατά την οποία οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριος και Πορφύριος, αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες με παραδοχή ή μη.

Σημειώνεται ότι η αναβολή ζητήθηκε από τον δικηγόρο υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Ευστάθιο Ευσταθίου, λόγω τροποποίησης του κατηγορητηρίου.

Συγκεκριμένα, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, έχουν προστεθεί στο κατηγορητήριο ακόμα πέντε νέες κατηγορίες, που αφορούν κλοπή περιουσίας από αντιπρόσωπο.

Συνεπώς, οι δύο Αρχιμανδρίτες αντιμετωπίζουν πλέον 24 κατηγορίες αντί 19 που αντιμετώπιζαν, με τις νέες κατηγορίες να επισύρουν μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης από ότι η συνηθισμένη κλοπή.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Αρχιμανδρίτες είναι, μεταξύ άλλων, η συνωμοσία προς καταδολίευση, η διάπραξη κακουργήματος, η παράνομη κατοχή περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, η κλοπή από αντιπρόσωπο (5 νέες κατηγορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο αδίκημα), η πλαστογραφία, η κυκλοφορία πλαστογράφου, η κλοπή, η νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η ψευδής φορολογική δήλωση και η παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Ελεύθεροι υπό όρους

Εξάλλου, οι δύο Αρχιμανδρίτες θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Συγκεκριμένα, για τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο ζητήθηκε από το δικαστήριο όπως υποβάλει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, με αξιόχρεο εγγυητή, το όνομά του να περιληφθεί στη λίστα προσώπων, στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα (stop list), να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις Αρχές και να παρουσιάζεται στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου δύο φορές την εβδομάδα.

Για τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο, το Δικαστήριο έθεσε επίσης περιοριστικούς όρους, όπως υποβληθεί εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, με ένα ή περισσότερους εγγυητές, το όνομά του να περιληφθεί στη λίστα προσώπων, στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις Αρχές και να παρουσιάζεται στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου δύο φορές την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν και σήμερα όλα τα μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αββακούμ.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

• Απαντά στις αντιδράσεις για το σχολείο με τους παραβατικούς μαθητές το Υπ. Παιδείας

• Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα του Θανάση Νικολάου - Η μάχη με τη Νομική Υπηρεσία, η «καλοσύνη» της Αστυνομίας και η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό



Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

Απόδραση «κομμωτή»: Χθεσινή η φωτογραφία του ισοβίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα - Σε διαθεσιμότητα και οι εφτά που τον συνόδευαν

Άκαρπες είναι, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστού ως «κομμωτή», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές και απέδρασε την Πέμπτη (26/9) στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top