ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ» – Αποκαλύψεις από τον Μπαλάσκα

Ελλάδα: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ» – Αποκαλύψεις από τον Μπαλάσκα

Για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων που ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε έξαρση μίλησε την Παρασκευή 20/9 ο Σταύρος Μπαλάσκας. Όπως αποκάλυψε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ».

«Υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που στοχεύουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες για να τους εκμεταλλευτούν. Πέρα όμως από τη δικαιολογία ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ η του ΟΤΕ, πολλές φορές προσελκύουν τους ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους η το εγγόνι τους είχε ατύχημα με σκοπό να τους εμπιστευτούν και συνέχεια εκείνοι να αρπάξουν χρήματα και να εξαφανιστούν» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom».

Ο αστυνομικός αναλυτής εστιάζοντας στο παράδειγμα του βραβευμένου αστυνομικού στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε από γριούλα 40.000 ευρώ δήλωσε ότι «είναι στενάχωρο για αστυνομικό και μάλιστα βραβευμένο να αποβεί σε αυτή την πράξη. Πλέον έχουν μπει και αστυνομικοί σε αυτό το κόλπο».

«Η προσέγγιση των ηλικιωμένων ξεκινάει με τυχαία τηλεφωνήματα εντοπίζοντας έτσι αν μένουν μόνοι τους η με κάποιον άλλο συγγενή και έπειτα γίνεται η προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε από Ρομά στη Βουλγαρία και έπειτα η ελληνική αστυνομία έπιασε τις πρώτες συμμορίες στη Θεσσαλονίκη και έπειτα απασχόλησε και την Αθήνα» εξήγησε κλείνοντας ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στη Λεμεσό: Νέο θανατηφόρο με θύμα 16χρονο μοτοσικλετιστή

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top