Επαναπατρίστηκαν 239 παράτυποι μετανάστες σε μια βδομάδα – 814 άτομα από την αρχή του έτους

Επαναπατρίστηκαν 239 παράτυποι μετανάστες σε μια βδομάδα – 814 άτομα από την αρχή του έτους

Συνολικά 239 πρόσωπα, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, επαναπατρίστηκαν την τελευταία εβδομάδα (19/01/2024 – 26/01/2024), στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για την επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Από την αρχή του χρόνου, 814 άτομα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας μέσω των διαδικασιών αναγκαστικής και εθελούσιας επιστροφής.

Σημειώνεται ότι το 2023 είχαν επαναπατριστεί 9,699 υπήκοοι τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν από το Αεροδρόμιο Λάρνακας 16 αλλοδαποί υπό τη συνοδεία μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης επιστροφής στην οποία συμμετέχει η Αστυνομία Κύπρου, που διοργανώνει η Γαλλική Αστυνομία υπό το συντονισμό του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) για την επιστροφή υπηκόων τρίτης χώρας που διέμεναν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, για μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμών συνεχίζονται.

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE