Στη σύλληψη δυο αλλοδαπών υπηκόων Αιγύπτου προχώρησαν οι λιμενικές της Καλαμάτας, που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.
Οι δυο συλληφθέντες μαζί με ακόμα 79 πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδευαν στοιβαγμένοι σε ένα μικρό βαρκάκι από τα παραλία της Λιβύης, με προορισμό πιθανότατα κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 20/12 και ενώ βρίσκονταν σε θαλάσσιο χώρο, δικαιοδοσίας για έρευνα και διάσωση των αρχών της Αιγύπτου, βρέθηκαν σε κίνδυνο και τους περισυνέλλεξε φορτηγό πλοίο με σημαία Γαλλίας. Ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των αρχών το φορτηγό πλοίο τους μετέφερε από αγκυροβόλιο του λιμένα της Καλαμάτας αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και από εκεί με λάντζες αποβιβάστηκαν στον χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας, όπου και φιλοξενήθηκαν προσωρινά. Ο χώρος προετοιμάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταύρου καθώς και της εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμάτας.
Σήμερα οι 79 πρόσφυγες και μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Αιγύπτου και Πακιστάν, όλοι τους άνδρες (μεταξύ των οποίων και έφηβα αγόρια) θα αναχωρήσουν πιθανότατα , για οργανωμένη δομή υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στην ενδοχώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος : Τις μεσημβρινές ώρες την 21-12-2023, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από τον Πλοίαρχο Φ/Γ πλοίου σημαίας Γαλλίας, για τον εντοπισμό μιας μηχανοκίνητης λέμβου σε κίνδυνο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στις ακτές πλησίον του Τόμπρουκ Λιβύης. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες την 21-12-2023, το πλήρωμα του Φ/Γ πλοίου σημαίας Γαλλίας, προέβη στην περισυλλογή ογδόντα ενός αλλοδαπών (όλοι άνδρες, καλά στην υγεία τους). Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη χρήση Ε/Γ-Λάντζας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (υπήκοοι Αιγύπτου), για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).
ΠΗΓΗ: ertnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις