Εκτοξεύονται σήμερα στο Διάστημα οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι – Δείτε live εικόνα

Εκτοξεύονται σήμερα στο Διάστημα οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι – Δείτε live εικόνα

Στο Διάστημα αναμένεται να βρεθούν σήμερα, αν όλα πάνε καλά, οι πρώτοι ελληνικοί μικροδορυφόροι.

Η εκτόξευση, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 19 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε, θα γίνει στις 20:18 (ώρα Ελλάδος).

Μαζί με τους ελληνικούς θα βρεθούν στο Διάστημα με πύραυλοι Falcon της Space X οι δίδυμοι δορυφόροι HydroGNSS της ESA που θα μελετήσουν τον κύκλο του νερού, αλλά και ιταλικοί δορυφόροι.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από την ESA

Οι δορυφόροι-ραντάρ υψηλής ανάλυσης ICEYE είναι οι πρώτοι που εκτοξεύονται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα περιλαμβάνει και άλλους τύπους δορυφόρων το 2026, έχει ως στόχο την ενίσχυση της δορυφορικής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων εφαρμογής της Ελλάδας, την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση των εθνικών δυνατοτήτων στη διαχείριση καταστροφών, την παρακολούθηση του περιβάλλοντος και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.