Αλγερία: 15 νεκροί και 26 τραυματίες από πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της χώρας

Αλγερία: 15 νεκροί και 26 τραυματίες από πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της χώρας

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις, θαμνώδεις περιοχές και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας από Κυριακή προς Δευτέρα 24 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς ο καύσωνας πλήττει χώρες της βόρειας Αφρικής και της νότιας Ευρώπης.

Συνολικά, οι αρχές κατέγραψαν 97 πυρκαγιές σε 16 νομούς. Οι πιο μεγάλες ξέσπασαν στους νομούς Μπετζάια, Μπουίρα και Τζιτζέλ, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους. Αυτές οι πυρκαγιές, που αναζωπυρώθηκαν από πολύ ισχυρούς ανέμους, έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές σε αυτούς τους τρεις νομούς, και 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Η χώρα βιώνει ένα έντονο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αναμενόταν σήμερα να φτάσει κατά τόπους τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου 7.500 πυροσβέστες και 350 πυροσβεστικά οχήματα κινητοποιήθηκαν, με την υποστήριξη εναέριων πυροσβεστικών μέσων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το υπουργείο τόνισε ότι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται σε έξι νομούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE