ΠτΔ για μετανάστευση: «Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες»

ΠτΔ για μετανάστευση: «Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες»

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του για τα ΜΜΕ, από τη Ρώμη, όπου συμμετέχει στη διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, κατόπιν πρόσκλησης της Πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή τη Σύνοδο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να ευχαριστήσω την Ιταλίδα Πρωθυπουργό για την πρόσκληση.

Η Κύπρος μαζί με άλλα τέσσερα μεσογειακά κράτη μέλη της ΕΕ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βρίσκονται σήμερα σε αυτή τη Σύνοδο, μαζί, για πρώτη ενδεχομένως φορά, με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων από τις χώρες όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών.

Άρα, προσδοκώ σε αυτή την ανοικτή, την ειλικρινή συζήτηση, για να δούμε, να αγγίξουμε αυτό που θεωρώ το σημαντικότερο θέμα, τη σημαντικότερη πτυχή αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα της μετανάστευσης. Και αυτό είναι τα αίτια, οι γενεσιουργές αιτίες που οδηγούν όλους αυτούς τους υπηκόους των κρατών που βρίσκονται σήμερα εδώ, να μεταναστεύουν προς την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών οργανισμών, και μέσα από τη συζήτηση θα δούμε πώς μπορούν να στηρίξουν αυτές τις χώρες, να δημιουργήσουν σε αυτές τις χώρες τις υποδομές, έτσι ώστε να τερματιστούν αυτές οι μεταναστευτικές ροές.

Έχουμε δει πρόσφατα παραδείγματα, για παράδειγμα η Ιταλία. Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία με γειτονικά κράτη κάτι που είναι ένα πετυχημένο μοντέλο στο οποίο πρέπει να κτίσουμε. Είναι αυτή ιδιαίτερα τη διάσταση που μέσα από την Παρέμβαση μου ανέδειξα, την ανάγκη, επαναλαμβάνω, να αντιμετωπίσουμε τις γενεσιουργές αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο της μετανάστευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE