Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών με θερμοπληξία - Ακόμα τρία περιστατικά στα νοσοκομεία

Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών με θερμοπληξία - Ακόμα τρία περιστατικά στα νοσοκομεία

Αυξάνεται ο αριθμός ατόμων με θερμοπληξία στα νοσοκομεία.

Άλλα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στα σπίτια τους, εισήχθηκαν σήμερα το απόγευμα, στο ΓΝ Λεμεσού με θερμοπληξία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρεται, πλέον ο αριθμός των εισαχθέντων ασθενών από θερμοπληξία έφτασε τους επτά, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε και άλλος νοσηλεύεται από τις 14 Ιουλίου στη ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Προστίθεται ότι τα τρία νέα περιστατικά που εισήχθηκαν και νοσηλεύονται, αφορούν άτομα ηλικίας 77, 78 και 94 ετών.

Σημειώνεται ότι επιπρόσθετα των πιο πάνω, το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού επισκέφθηκε με συμπτώματα θερμοπληξίας και άτομο 66 ετών, όπου του παρασχέθηκε η πρέπουσα ιατρική φροντίδα και απολύθηκε.

Επισημαίνεται ότι επί ευκαιρίας τέτοιων συμβάντων, ο ΟΚΥπΥ κάνει έκκληση στον κόσμο και ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο, να παραμένει σε σκιερό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση κλιματιζόμενο, να ενυδατώνεται σωστά με τη λήψη κρύων ροφημάτων και να ντύνεται με ελαφριά ενδυμασία.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων θερμοπληξίας το κοινό καλείται να ζητά ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE