Βαθιά θλίψη ΓΓ ΟΗΕ για απόσυρση Ρωσίας από συμφωνία σιτηρών

Βαθιά θλίψη ΓΓ ΟΗΕ για απόσυρση Ρωσίας από συμφωνία σιτηρών

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο «θα πληρώσουν το τίμημα» της απόφασης της Ρωσίας να τερματίσει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, κατήγγειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να τερματίσει την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης των ρωσικών εγγυήσεων ασφαλείας για τη ναυσιπλοΐα στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους.

Η συμμετοχή σε αυτή τη συμφωνία «αποτελεί μια επιλογή. Αλλά οι άνθρωποι αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο και οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή», ανέφερε.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια κρίση κόστους ζωής. Αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα», δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Παρόλα αυτά, η ρωσική απόφαση «δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειές μας να διευκολύνουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία», διαβεβαίωσε ο Γκουτέρες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE