Υφ.Πρόνοιας: «Ξαφνικές» επισκέψεις σε στέγες ευγηρίας - Σε μια περίπτωση οι ηλικιωμένοι ήταν χωρίς κλιματιστικά

Υφ.Πρόνοιας: «Ξαφνικές» επισκέψεις σε στέγες ευγηρίας - Σε μια περίπτωση οι ηλικιωμένοι ήταν χωρίς κλιματιστικά

Μη προγραμματισμένες επισκέψεις σε αριθμό στεγών ευγηρίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, κατά τις επισκέψεις διαπιστώθηκε ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και τα δωμάτια των ηλικιωμένων είχαν επαρκή κλιματισμό προς αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται.

Σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενεργοποιημένα τα κλιματιστικά στα δωμάτια των ηλικιωμένων όταν αυτοί βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις όπως ενεργοποιηθούν.

Επισημαίνεται ότι η σύσταση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας προς τις Στέγες Ευγηρίας για αντιμετώπιση των συνθηκών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι να παραμένουν όλα τα κλιματιστικά ενεργοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

Προστίθεται ότι, μεταξύ άλλων, γίνεται επίσης σύσταση για κατανάλωση ελαφριών φαγητών και παγωμένου νερού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE